Tânara de 23 de ani dată dispărută de mamă a mers la mănăstire și nu mai vrea să se întoarcă acasă


Intră acum și în grupul de

O tânără de 23 de ani care a fost dată dispărută, vineri, de mama sa a plecat voluntar de acasă și a mers la o mănăstire din Marginea și nu mai vrea să se întoarcă acasă pentru că părinții se îmbată și o jignesc.

În acest caz Poliția Rădăuți a fost sesizată, vineri după amiaza, de o femeie din comuna Satu Mare că fiica este plecată de acasă de aseară, iar familia nu știe unde este.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânăra de 23 de ani, Cornea Florina Marta are domiciliul în comuna Straja și locuiește fără forme legale în comuna Satu Mare, împreună cu familia.

Mama acesteia, este venită recent în țară din străinătate, iar la momentul sesizării, mama se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul anchetei s-a stabilit că tânăra a plecat voluntar de acasă joi seara fără să anunțe familia, iar în trecut aceasta a mai plecat de la domiciliu pe perioade scurte de timp, dar mereu s-a reîntors la domiciliu.

Mama acesteia a menționat că tânăra a fost internată în perioada 31 ianuarie-12 februarie 2024 la Secția Psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuți și se află sub tratament medicamentos.

Având în vedere că persoana care a plecat voluntar de la domiciliu este bolnavă psihic și că este sub tratament medicamentos, comanda subunității cosideră că este o situație alarmantă.

În urma investigațiilor și verificărilor efectuate de către echipajele de poliție aflate în serviciu pe raza de competență, tânăra a fost identificată la Mănăstirea ”Nașterea Maicii Domnului” din Marginea.

S-a stabilit că joi în jurul orei 23:00 tânăra a plecat de acasă luându-și câteva haine de schimb, cartea de identitate și certificatul de naștere și a ajuns cu mașini de ocazie în comuna Straja, unde a luat legătura cu un preot pe care îl cunoștea din copilărie, căruia i-a solicitat să o ajute să meargă la o mănăstire.

Astfel, cu ajutorul preotului, tânăra a fost primită și cazată la Mănăstirea ”Nașterea Maicii Domnului”din Marginea.

Ea a declarat că nu a suferit vreo vătămare și nu a fost victima vreunei infracțiuni și că refuză să se întoarcă la domiciliu întrucât părinții consumă alcool și îi adresează cuvinte jignitoare și dorește să se întoarcă la mănăstirea în cauză, aspect cu care mama sa a fost de acord.

Tânăra a fost predată maicii starețe a Mănăstirii ”Nașterea Maicii Domnului” din Marginea.


Intră acum și în grupul de