Ordin de protecție emis de polițiștii suceveni după ce o femeie a fost amenințată de fostul iubit


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au emis, luni, un ordin de protecție provizoriu după ce o femeie a reclamat că este amenințată de fostul iubit.

Potrivit Poliției Județene Suceava, luni, în jurul orei 11.00, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată direct de o femeie, despre faptul că a fost ameninţată cu acte de violenţă de prietenul său de 29 ani, din comuna Dorneşti, sat Iaz.

Din declaraţia femeii a rezultat faptul că a avut o relaţie de prietenie de aproximativ patru ani cu bărbatul din sat Iaz, comuna Dorneşti.

Întrucât între cei doi au existat unele neînţelegeri, femeia nu a mai dorit să continue relaţia cu acesta, dar bărbatul de 29 ani nu a fost de acord cu decizia ei şi i-a trimis mai multe mesaje de ameninţare pe telefonul mobil.

Polițiștii au procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite de către femeie, a rezultat faptul că există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale a persoanei vătămate. Astfel, s-a procedat la emiterea ordinului de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.

Femeia nu a dorit să formulat plângere penală împotriva bărbatului de 29 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare, ci doar emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Polițiștii au emis ordinul de protecţie provizoriu din data de 11.03.2024 prin care bărbatul de 29 ani a fost obligat să nu se apropie la o distanţă mai mică de 100 metri de petentă şi de locuinţa acesteia.

Polițiștii reamintesc că ordinul de protecție provizoriu se emite pe loc, pentru o perioadă o perioadă de cel mult 5 zile.


Intră acum și în grupul de