Razie în Siret soldată cu amenzi de peste 50.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Siret au organizat și desfășurat, marți, o acțiune proprie în sistem integrat (razie) pentru prevenirea și combaterea infracționalității pe raza de responsabilitate a subunității. În cadrul acestei operațiuni, au acționat și polițiști de frontieră, polițiști locali și jandarmi.

În intervalul orar 07:00-13:00, au fost legitimate 148 de persoane și au fost oprite și controlate 102 autovehicule. În urma filtrelor rutiere organizate, au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 50.395 lei. De asemenea, au fost reținute 3 permise și au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare.

În timpul acestei acțiuni, 27 de șoferi au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest, iar într-un caz a fost constatată o infracțiune în flagrant la regimul rutier. La ora 08:30, polițiștii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, desfășurând activități specifice de control și supraveghere a traficului rutier pe drumul comunal 35 în localitatea Bălcăuți, au observat un autoturism care circula sinuos către DN2/E85.

Conducătorul autoturismului, un bărbat din localitatea Bălcăuți a fost identificat cu permis de conducere valabil, dar pentru că emana halenă alcoolice și avea un comportament specific consumului de alcool, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Boli Cronice Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea exactă a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de