Lactate Călimani – Gustul autentic al tradiției


Intră acum și în grupul de

Bazinul Dornelor sau Țara Dornelor este ținutul oamenilor gospodari și ospitalieri, al apelor minerale cu proprietăți terapeutice, al pădurilor dominate de molid și al pajiștilor montane cu Înaltă Valoare Naturală.

Tradiția creșterii animalelor în Bazinul Dornelor este strâns legată de caracteristicile geologice ale zonei, climatul montan, dar și de biodiversitate. Astfel, această regiune pitorească a României este renumită nu doar pentru peisajele sale fermecătoare, ci și pentru bogăția produselor lactate de cea mai înaltă calitate. Obținute cu grijă și pricepere de către producătorii locali, acestea sunt atât alimente, cât și ambasadori ai tradiției și culturii locale.

Lactate Călimani se remarcă printre meșteșugarii laptelui din zona Dornelor, prin autenticitatea gustului și respectul pentru tradiție. Urmând cu sfințenie rețete tradiționale transmise din generație în generație, dar folosind noi tehnologii de producție, cei de la Lactate Călimani oferă clienților sănătate pură, prin produse 100% naturale. 

”Nu adăugăm culturi lactice în fluxul tehnologic. Folosim doar lapte de cea mai bună calitate și cheag. Iar laptele pe care noi îl procesăm provine de la vacile hrănite pe pășunile alpine din zona munților Călimani”, explică ing. Adriana Crucianu, care duce mai departe, cu mândrie, afacerea de familie numită Lactate Călimani, începută de străbunici în jurul anilor 1930.

Folosind tehnologii performante, Lactate Călimani produce, de peste un deceniu, în localitatea Șaru Dornei, o varietate de produse lactate delicioase. De la brânzeturi proaspete, moi și cremoase, la cele maturate, cu arome puternice și complexe și până la smântână și iaurt de casă, fiecare tip de produs lactat reflectă tradiția și pasiunea pentru producția artizanală.  

Printre cele 13 tipuri de lactate produse și reunite sub brandul ”Călimani” se numără:  Șvaițerul (Emmental), Brânza maturată de munte, Brânza proaspătă, Brânza frământată, Telemeaua de Vacă, Cașcavalul afumat, Iaurtul de casă și Iaurtul de băut. Potrivit producătorului dornean de lactate, șvaițerul autentic se produce doar în două zone din lume: în jurul Munților Jura  (Elveția și zone din Franța, Germania și Austria) și în Bazinul Dornelor (România), datorită florei naturale de pe pajiști montane aflate pe zăcăminte cu mineralizație scăzută de fier și mangan.

Folosind tehnologia tradițională (hrana doar de la pășuni, fără aditivi, având la bază lapte crud), Șvaițerul produs de Lactate Călimani este considerat o delicatesă pentru iubitorii de brânzeturi fine și sofisticate și nu numai. Renumit pentru aroma sa puternică, dar echilibrată, acest produs se remarcă prin autenticitate și savoarea sa unică, reușind astfel să satisfacă cele mai exigente papile gustative. 

Lactate Călimani vine cu o veste bună atât pentru pofticioși, cât și pentru cunoscători. Producătorul din Șaru Dornei a deschis, recent, un magazin online, prin intermediul căruia livrează comenzi la domiciliu. Pentru aceasta nu trebuie decât să accesați site-ul Lactate Călimani, să selectați produsele dorite și, în cel mai scurt timp posibil, un curier le va aduce la ușa dumneavoastră. Mai simplu de atât nici că se poate! 


Intră acum și în grupul de