Acasă Social Proiectul „ANTRE (pre)NOR pentru PERFORMANTA” a fost lansat la Suceava

Proiectul „ANTRE (pre)NOR pentru PERFORMANTA” a fost lansat la Suceava


Intră acum și în grupul de

Camera de Comerţ şi Industrie Suceava (CCISV) a organizat marţi, la Conacul Domnesc, conferinţa de lansare a Proiectului “ANTRE (pre)NOR pentru PERFORMANŢĂ”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, se arată într-un comunicat al CCISV Suceava.

Potrivit documentului citat, proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Schultz Consulting şi Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie – filiala Braşov, pe o perioadă de 36 de luni, şi acoperă 3 regiuni de dezvoltare (Bucureşti-Ilfov, Nord-Est şi Centru).



La prezentarea proiectului au luat cuvântul Marcel Gaftoneanu – Coordonator Regional Regiunea Nord-Est, Marius Donţu – Manager General Schultz Consulting, Daniel Tănase – Managing Partner ASSIST, Gabriel Sandu – Manager NUMERANG şi Oana Năstase – Managerul de Proiect ANTREpreNOR pentru performanţă.

Având ca temă ,,Performanţa şi competitivitatea resurselor umane – valori esenţiale pentru succesul antreprenorilor români pe piaţa europeană”, în cadrul evenimentului au fost dezbătute soluţiile de creştere a calităţii şi competitivităţii resurselor umane care vor fi dezvoltate în cadrul proiectului pentru antreprenoriatul regional (IMM-uri) si care vin în sprijinul creşterii performanţei companiilor româneşti în contextul concurenţial al mediului de afaceri european, se precizează în comunicatul CCISV.

Conform sursei citate, obiectivul general al proiectului este facilitarea dezvoltării competenţelor şi abilităţilor necesare administrării eficiente a afacerilor pentru echipele de management a 60 de companii din regiunile Bucureşti – Ilfov, Nord-Est şi Centru. Proiectul pune accent pe oferirea de servicii integrate de diagnoză organizaţională, training şi consultanţă echipelor de management din 20 de companii din fiecare regiune de dezvoltare, care vor fi selectate în perioada imediat următoare.

De asemenea, proiectul îşi propune dezvoltarea şi furnizarea a 10 programe de perfecţionare profesională pentru îmbunătăţirea competenţelor de administrare eficientă a afacerii. Acestea vor fi construite pornind de la nevoile identificate în urma analizei interne a companiilor. Rezultatele obţinute vor fi folosite în egală măsură la dezvoltarea unor instrumente manageriale a căror aplicare în cadrul fiecărei companii va fi monitorizată de către experţii în dezvoltarea şi managementul afacerii din cadrul echipei de proiect, aceştia oferind totodată consultanţă şi coaching celor 60 de companii selectate.

„Proiectul are ca idee de bază renaşterea competiţiei pentru performanţa antreprenorială a echipelor de management. Vom selecta câte 20 de companii din fiecare din cele trei regiuni, companii cărora le vom oferi diagnoză şi asistenţă pe tot parcursul proiectului în evaluarea şi identificarea competenţelor necesare pentru creşterea competitivităţii lor în raport cu piaţa de referinţă şi dinamica economiei locale, după care vom dezvolta şi furniza 10 programe de formare pentru echipele de management din cele 60 de companii. Practic, este o abordare proactivă a sloganului cameral „ÎMPREUNĂ PENTRU AFACEREA TA” pentru creşterea prin antrenament pentru performanţă a echipelor de manageri într-o adevărată „competiţie a minţii”, a declarat Marcel Gaftoneanu, secretar General al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava si Coordonator Regional pentru Regiunea de Nord Est, se mai arată în comunicatul de presă al CCISV.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version