Amenzi de 30.000 de lei și 400 de mc de lemn confiscat de la punctul de lucru Cârlibaba al unei firme din Borșa


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni împreună cu specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la punctul de lucru din Cârlibaba a unei firme din Borșa și au depistat mai multe nereguli.

Astfel, în data de 15 martie, lucrătorii IPJ Suceava – Serviciul Ordine Publică și Serviciu de Investigare a Criminalității Economice au efectuat un control la depozitul unei firme din Borșa cu punct de lucru în comuna Cârlibaba unde s-a procedat la inventarierea stocurilor faptice, verificarea documentelor și a avizelor de intrări-ieșiri.

În urma interogării aplicației SUMAL 2.0, a imaginilor atașate cât și a datelor menționate în avize s-a constat faptul că operatorul economic a emis un număr de 26 avize însoțire material lemnos din altă locație față de cea raportată în SUMAL 2.0, înscrisă în avizul de însoțire. În cazul în care materialele lemnoase care sunt încărcate din altă locație decât cea raportată în SUMAL 2.0 înscrisă în avizul de însoțire, materialele lemnoase sunt considerate fără proveniență legală, motiv pentru care societatea în cauză a fost sancționată contravențional și ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 377,74 m.c lemn rotund rășinoase în valoare de 102.745 lei.

Totodată în timpul verificărilor s-a constatat faptul că societatea în cauză a procedat la primirea unui aviz de material lemnos ale căror fotografii atașate nu au fost făcute direct asupra mijlocului de transport, fiind realizate asupra altor dispozitive electronice sau a altor medii, motiv pentru care societatea în cauză a fost sancționată contravențional și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 15,23 m.c lemn rotund rășinoase în valoare de 3.944 lei

Societatea în cauză a fost sancționată contravențional cu două sancțiuni în cuantum de 30.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 392,97 m.c. material lemnos rășinoase în valoare de 106.688 lei.


Intră acum și în grupul de