Doi tineri au ajuns în arest după ce au tâlhărit  un altul de două perechi de pantaloni în Parcul Central din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Doi tineri de 17 și 18 ani au fost reținuți în Arestul Poliției Județene Suceava după ce în seara de 22 martie au tâlhărit un rădăuțean.

Poliția Rădăuți a fost sesizată în seara de 22 martie de un rădăuțean că a fost agresat în zona Parcului Central din municipiu.

Echipajul deplasat de urgență la fața locului l-a identificat pe apelant care a declarat că în timp ce se afla în parcul vis-a-vis de casa Germană din Rădăuți, în jurul orei 19.50, doi tineri l-au lovit în zona feței.

El a spus că una dintre persoane o cunoaște și se numește Iulian și că fapta de lovire a avut loc în mod spontan, nu a intrat în conflict cu aceștia și nu știe motivul agresiunii, iar autorii i-au luat și două articole de îmrăcăminte pe care le avea asupra sa.

Biroul de Investigații Criminale Rădăuți a constituit o echipă operativă, fiind dispuse măsuri de căutare a persoanelor implicate în  eveniment, ocazie cu care,  pe raza municipiului Rădăuți au fost identificați cei doi suspeți și bunurile reclamate ca fiind sustrase, identificate și ridicate de la unul dintre ei.

În cursul zilei de duminică, 24 martie, cei doi suspecți au fost aduși la sediul Poliției Rădăuți și a fost reaudiată și persoana agresată, a fost dispusă efectuarea unei conduceri în teren, au fost identificați și audiați martori și au fost dispuse măsuri criminalistice specifice.

În urma administrării materialului probator, în acest caz s-a schimbat încadrarea juridcă de la lovire sau alte violențe și furt calificcat la  „tâlhăria calificată”.

Potrivit anchetei, în data de 22 martie doi tineri de 17 și 18 ani, știind că persoana pe care au agresat-o are spre vânzare două perechi de pantaloni de la firma Nike pentru suma de 300 lei, sub pretextul cumpărării acestor obiecte de vestimentație, l-au atras prin mesaje telefonice într-un loc public, în parcul din zona centrală a municipiului Rădăuți unde cel de 17 ani i-a aplicat o lovitură cu antebrațul, iar celălalt i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feței, provocându-i leziuni fizice, și i-au luat cele două perechi de pantaloni, care au fost însușite pe nedrept de către tânărul de 17 ani.

După audiere, față de suspecți a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.


Intră acum și în grupul de