Tânăr reținut în arest după ce ar fi ocupat terenul cumpărat de doi localnici în Vama și i-a împiedicat să-l folosească


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 28 de ani din Vama a fost reținut în arestul Poliției Județene Suceava într-un caz de tulburare de posesie, furt, lovire și alte violențe.

Potrivit datelor din anchetă, Poliția Vama are în lucru un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de tulburare de posesie, furt și lovire sau alte violențe, privind pe un bărbat de 66 de ani din Vama împreună cu fiul său de 28 ani, din aceeași localitate.

Cei doi sunt acuzați că în zilele de 4, 16 și 17 noiembrie 2023 au desființat limita de hotar trasată anterior într-un mod legal de un inginer cadastral și totodată au amenințat în mod repetat persoanele care au cumpărat terenul, o tânără de 24 de ani și un bărbat de 36 de ani din Vama, cu acte de violență, cu moartea și cu incendierea locuinței.

Cei doi bărbați sunt acuzați că ar fi ocupat fără drept terenul cumpărat în cursul lunii octombrie și deținut de cei doi, împiedicând în orice mod pe aceștia de a folosi imobilul sau de a pătrunde pe acesta, inducând acestora o stare de temere, dar și ideea că instituțiile statului nu vor interveni pentru a lua măsuri legale față de ei, sustrăgând o greblă și mai mulți stâlpi din lemn, pentru gard, amplasați pentru a delimita terenul.

Față de cei doi bărbați s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și au fost citați pentru audieri însă au refuzat să se prezinte la sediul poliției.

La data de 22.03.2024 tânărul de 28 de ani a persistat în activitatea infracțională deplasându-se la terenul în cauză ocazie cu care a distrus o porțiune din gardul ce delimitează terenul și sustrăgând stâlpii din lemn ai acestuia. În cauză s-a dispus extinderea cercetărilor și cu privire la această nouă faptă.

Având în vedere că suspecții, anterior citați, au refuzat să se prezinte la sediul Postului de Poliție Vama pentru audieri, s-au emis mandate de aducere de către organul de cercetare penală pe numele acestora, însă acestea nu au putut fi executate deoarece suspecții au refuzat să iasă din locuință.

S-au efectuat demersuri procedurale pentru emiterea unor mandate de aducere de către instanță, pentru a se putea pătrunde legal în locuința suspecților, iar instanța, la data de 27.03.2024, a emis mandate de aducere pentru cei doi suspecți, astfel încât la data de 27.03.2024 polițiștii SPR 14 Vama, sprijiniți de polițiștii din cadrul Poliției Mun. Câmpulung Moldovenesc, Biroul Investigații Criminale, au procedat la punerea în executare a celor două mandate de aducere, pentru aceasta fiind necesară pătrunderea în curtea suspecților care s-au opus măsurilor dispuse. Aceștia au fost conduși la sediul Postului de Poliție Vama unde au fost audiați în calitate de suspecți. Având în vedere repetabilitatea faptelor în cazul tânărului de 28 de ani, după audiere, s-a dispus față de acesta măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore de la 27.03.2024 până la 28.03.2024, constituindu-se escorta în vederea introducerii în CRAP Suceava.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Postului de Poliție Vama dosarul urmând a fi soluționat procedural sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de