Putine posturi titularizabile la Suceava. Afla aici cate


Intră acum și în grupul de

Concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante va avea loc în data de 13 iulie 2011 şi se va organiza în două centre de concurs, numărul acestora fiind în jur de 70, cu mult mai puţine spre deosebire de anii trecuţi, a anunţat marţi, într-o conferinţe de presă, şeful Inspectoratului Judeţean Suceava, Petru Carcalete.

Acesta a precizat că examenul se va ţine în două centre. „Centrul numărul unu va fi la Colegiul Tehnic < Al.I.Cuza > Suceava, iar aici vor susţine probe cei înscrişi pentru: învăţători, educatoari, limba şi literatura română, limbi străine şi limbi materne, istorie, geografie. Al doilea centru de examen va fi Şcoala cu clasele I-VIII nr.11 < Miron Costin > Suceava, acolo unde profesorii vor susţine probe pentru disciplinele tehnice (ingineri şi maiştri instructori), biologie, chimie, fizică, socio umane (economie, educaţie antreprenorială, filosofie, psihologie), posturi în cluburi ale copiilor, educaţie fizică şi sport, educaţie muzicală, educaţie plastică, învăţământ special, matematică, informatică, religie ortodoxă şi penticostală”, a explicat Petru Carcalete.

Totodată, şeful IŞJ Suceava a menţionat că în aceste centre se vor desfăşura următoarele activităţi: înscrierea candidaţilor pentru titularizare, detaşare sau suplinire (14-24 iunie 2011); validarea fişelor de înscriere de către candidaţi (prin semnătură) (4 -6 iulie 2011); organizarea probelor practice în profilul postului (8-11 iulie 2011); desfăşurarea probei scrise (13 iulie 2011); afişarea rezultatelor (18 iulie 2011); înregistrarea contestaţiilor (18-19 iulie 2011); afişarea rezultatelor finale (21 iulie 2011); repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centru de concurs, a candidaţilor admişi la concursul din 13 iulie 2011 (22-25 iulie 2011); înregistrarea cererilor de înscriere a candidaţilor/opţiunilor candidaţilor pentru etapa de repartizare în alte centre de concurs/judeţe (27-28 iulie 2011); repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7,00 în alte centre de concurs/judeţe, pe posturi vacante titularizabile rămase neocupate după prima etapă de repartizare (29 iulie 2011).

„Anul acesta sunt în jur de 70 de posturi de titularizare, lista posturilor titularizabile fiind aprobate ieri în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie a Inspectoratului Şcolar. Sunt foarte puţine posturi titularizabile în comparaţie cu anii trecuţi, însă în acelaşi timp doresc să vă anunţ că este ultimul an în care profesorii se pot titulariza în sistemul naţional, pentru că începând de la anul titularizările se vor face doar pe unităţi şcolare. Din experienţa anilor trecuţi, vă pot spune că la titularizare au fost înscrişi întotdeauna peste 1000 de profesori. Însă ei nu concurează doar pentru aceste 70 de posturi care sunt titularizabile, ci în acelaşi timp concurează şi pentru ocuparea unor posturi de suplinitori calificaţi, iar acestea sunt mult mai multe”, a completat Petru Carcalete.


Intră acum și în grupul de