Detaliile accidentului mortal de la Poiana Stampei: Un șofer s-a pus în mișcare fără să se asigure și a intrat într-un camion


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a murit, iar o femeie a fost grav rănită, vineri după amiaza, într-un accident rutier produs pe DN 17 la Poiana Stampei.

Potrivit anchetei polițiștilor, vineri, în jurul orei 17:00 un bărbat de  88 de ani din comuna Poiana Stampei se afla în autoturismul marca Skoda, care era oprit în afara părții carosabile a D.N. 17.

În momentul în care s-a pus în mișcare, nu s-a asigurat și a virat stânga pe banda de circulație aferentă sensului Vatra Dornei către Bistrița, intrând în coliziune cu ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca Mercedes Benz, și semiremorca marca Schmitz, condus regulamentar de un bărbat de 57 de ani din comuna botoșăneană Mihăileni.

Conducătorul autoturismului a efectuat manevra de mai sus cu intenția de a ajunge pe banda opusă de circulație.

În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto vinovat de producerea accidentului și rănirea pasagerei de pe locul dreapta față din autoturism, o femeie de 74 ani, care a fost transportată la spital.

În acest caz s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ,,uciderea din culpă” și ,,vătămarea corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de