Clubul Eco-Montan „Origini Verzi”, gazda unui proiect international pe mediu. Vezi despre ce proiect este vorba


Intră acum și în grupul de

Clubul Ecomontan „Origini Verzi” Suceava desfăşoară, în perioada 8 – 11 iunie 2011, la Suceviţa, „Convenţia Europeană a Peisajului”, cea de-a treia etapă a proiectului Grundtvig „SEAL – Sustainable Educational Approaches to Landscape”, în cadrul căruia vor avea loc dezbateri privind proiectul internaţional SEAL, informează într-un comunicat de presă, Nicoleta Robciuc, manager proiect SEAL.

Potrivit documentului, proiectul are ca scop principal acordarea de suport pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale, despre cum să pună în valoare peisajele în vederea valorificării patrimoniului natural şi cultural.

Un alt scop este acela de a susţine instituţiile publice să dezvolte instrumente educaţionale pentru training-uri suplimentare despre ELC European Landscape Convention (Conventia Europeana a Peisajului), de a împărtăşi experienţe cu scopul de a oferi o mai bună formare pentru persoanele implicate în implementarea ELC. De asemenea, se urmăreşte obţinerea unor linii directoare în introducerea problemelor legate de ELC în procesul educaţional şi mai mult decât atât, se doreşte îmbunătăţirea accesibilităţii şi atractivităţii educaţiei adulţilor prin prezentarea unor exemple de bune practici.

Nicoleta Robciuc precizează că proiectul are parteneri din următoarele ţări: Youth Europe Service – Potenza (Italia), Asociaţia Arin (România), Clubul Eco-Montan “Origini Verzi” (România), Bolu Provincial Directorate of Environment and Forestry (Turcia), Sport Club Integra (Bulgaria); Associacao Almargem (Portugalia), Comunità Montana di Aventino Medio Sangro (Italia).

Conform comunicatului de presă, în acest context, Clubul Eco-Montan „Origini Verzi” va găzdui, în perioada 8-11 Iunie 2011 a treia întâlnire a partenerilor din proiect şi a partenerilor locali, care va avea loc la Pensiunea Memory din Suceviţa, Judeţul Suceava, România.

„Seminarul de deschidere va avea loc începând cu ora 09:00 şi se va desfăşura în sala de conferinţe a Pensiunei Memory, Suceviţa. Pe agenda de lucru, partenerii internaţionali şi locali vor avea ocazia să prezinte materialele la care au lucrat până acum, rezultatele chestionarelor aplicate în proiect, lansarea unei platforme de lucru pe Internet în ceea ce priveşte Convenţia Europeană a Peisajului (pe suport media, tipărituri- afişe, pliante, flyere), vor avea loc discuţii şi mese rotunde, dezbateri pe diverse teme de mediu, ateliere de lucru şi se va stabili agenda pentru următoarea întâlnire, care va avea loc în Italia.

Sesiunile de lucru vor fi completate de o vizită la Parcul Naţional Călimani şi împrejurimile Suceviţei, tocmai pentru a puncta discuţiile din cadrul seminariilor.
Pentru mai multe detalii referitoare la program, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email: [email protected] sau la numărul de telefon: 0742804401”, menţionează în comunicat managerul proiectului SEAL.


Intră acum și în grupul de