Șofer băut și fără permis imobilizat de polițiști după o urmărire în trafic la Verești


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 35 de ani este cercetat penal după ce a fost depistat în trafic beat și fără permis.

Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava și Biroului Rutier Suceava, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe Drumul Comunal 65, pe raza satului Corocăiești, din comuna Verești, au observat un autoturism care se deplasa pe str. Rozelor direcția către D.C. 65.

La observarea autospecialei de poliție, conducătorul autoturismului, a traversat D.C. 65, a pătruns pe str. Arinului unde a mărit viteza de deplasare cu scopul de a se sustrage controlului. Având în vedere aceasta situație, polițiștii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase, efectuând semnal regulamentar d eoprire, însă șoferul autoturismulului nu s-a conformat încercând să se sustragă.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului, pe str. Prieteniei, reușind să reducă distanța dintre autospecială și vehicul. În aceste condiții, conducătorul auto a coborât de la volan și a fugit, cu scopul de a-și pierde urma. În acel moment acesta a fost interceptat și imobilizat de către polițiști.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliției Orașului Salcea, unde în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că șoferul este un bărbat vârstă de 35 ani, cu domiciliul în satul Corocăiești, comuna Verești care la momentul depistării se afla singur în interior.

Conducătorul auto a fost verificat în baza de date și s-a constatat faptul că nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Șoferul a fost testat cu etilometrul rezultând o alcoolemie de 0,13 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 1.650 lei.

Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de