Un biciclist care a căzut și s-a rănit la cap s-a ales cu dosar penal și cu amendă pentru că era beat și nu avea bicicleta echipată corect


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna Satu Mare care s-a autoaccidentat când mergea cu bicicleta pe un drum din localitate este cercetat penal și a fost amendat.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, duminică seara în jurul orelor 19.40 un bărbat de 53 de ani din comuna Satu Mare se deplasa în calitate de biciclist pe DC neclasificat raza localității de domiciliu, iar la un moment dat, pe fondul consumului de alcool, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, astfel suferind leziuni la nivelul capului.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a procedat la acordarea primelor îngrijiri medicale și care au stabilit ca prim diagnostic „plagă la nivelul capului occipital stânga în urma căderii de pe bicicletă”, după care l-au transportat pe acesta la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru acest motiv și pentru faptul că bicicleta nu era echipată cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente în stare de funcționare, bărbatul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002.

Totodată, în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea.


Intră acum și în grupul de