Șofer depistat pozitiv la metamfetamină la Gălănești. La controlul polițiștilor a aruncat un pliculeț cu substanță susceptibilă a avea efect psihoactiv


Intră acum și în grupul de

Un șofer oprit în trafic în noaptea de sâmbătă spre duminică la Gălănești este cercetat penal după ce a fost depistat pozitiv la metamfetamină și a refuzat să se supună controlului, aruncând un pliculeț în care era o substanță susceptibilă a avea efect psihoactiv.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Gălănești, pe drumul național 2H din localitate, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au efectuat semnale regulamentare  de oprire autoturismului marca Volvo, model V540, ce se deplasa din direcția comunei Vicovu de Jos, spre municipiul Rădăuți.

Conducătorul vehiculului s-a conformat semnalelor și a oprit pe partea dreaptă, în afara părții carosabile.

Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, organele de poliție au procedat la efectuarea unui control al vehiculului, ocazie cu care nu au fost identificate bunuri sau aspecte de interes în cauză. De asemenea, aceștia au solicitat șoferului să scoată tot ce are în buzunare, moment în care acesta devenit agitat, inițial refuzând să se supună controlului, iar apoi a aruncat din buzunarul stânga al pantalonilor cu care era îmbrăcat un pliculeț din material plastic, transparent, în care s-a identificat  substanță sub formă de cristale, susceptibilă a avea efect psihoactiv.

Având în vedere cele identificate asupra sa, organele de poliție au procedat la conducerea șoferului la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul Drugtest rezultatul indicând pozitiv pentru ,,metamfetamină”. De asemenea, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatul fiind 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la sediul Spitalului Municipal Rădăuți, unde, i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină cu consimțământul acestuia în acest caz fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de ,,conducerea unui vehicul sub influnța substanțelor psihoactiv”.


Intră acum și în grupul de