Incendiu de pădure la Falcău generat de un arbore care a căzut peste linia de înaltă tensiune


Intră acum și în grupul de

Un incendiu de pădure s-a produs, luni, pe raza Ocolului Silvic Falcău, flăcările izbucnind de la un arbore căzut peste linia de înaltă tensiune.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, luni după amiaza la ora 14:11, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin  112 de un bărbat că pe raza ocolului silvic Falcău este un incendiu de pădure, întrucât a căzut un arbore peste linia de înaltă tensiune și a luat foc.

La fața locului s-au deplasat lucrătorii din cadrul ISU Bucovina – Garda de Intervenție Vicovu de Sus și Garda de Intervenție Rădăuți, pompieri civili din cadrul Primăriei Brodina, inginerii silvici și pădurari din cadrul Ocolului Silvic Falcău.

Incendiul izbucnit se afla în fondul forestier, pe raza Cantonului Silvic Brodina, Ocolul Silvic Falcău, UP IV, u.a 67a Sadău pe o suprafață de 0,3 ha. Acesta s-a propagat datorită fenomenelor naturale, în sensul că un arbore a căzut peste firul de electricitate în urma vântului ce s-a manifestat puternic.

Lucrătorii I.S.U. au stabilit drept sursă de aprindere „scurt circuit electric” (cădere arbore peste fir de electricitate).

În urma incendiului nu au fost înregistrate victime omenești, iar incendiul nu s-a propagat către alte bunuri sau locuințe fiind afectată o suprafață de 0.3 ha de teren forestier cu arbuști și arbori, incendiul fiind lichidat.


Intră acum și în grupul de