La „Gala Olimpicilor Suceveni” din acest an vor fi invitati si profesorii pensionari. Vezi aici cati elevi vor fi celebrati in cadrul festivitatii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava organizează duminică, 19 iunie, în sala Polivalentă a Complexului Conacul Domnesc, cea de-a III-a ediţie a „Galei Olimpicilor Suceveni”, eveniment anual de recunoaştere şi recompensă a elitei şcolare, a anunţat marţi, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Potrivit acestuia, scopul manifestării este sărbătorirea elevilor premianţi la faza naţională a olimpiadelor şcolare din acest an, împreună cu profesorii îndrumători, directorii unităţilor şcolare de unde provin aceşti copii, inspectori şcolari, reprezentanţi ai comunităţilor judeţene locale, personalităţi politice, oameni de cultură, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi mass-media.

„Ca noutate, vom invita anul acesta toţi profesorii pensionari care de-a lungul timpului au avut în cariera lor didactică elevi cu performanţe la olimpiadele şcolare. În total vor fi premiaţi cu diplome şi cupe, 159 de elevi suceveni”, a declarat Petru Carcalete.

Reamintim faptul că anul trecut „Gala olimpicilor suceveni” s-a desfăşurat în data de 3 decembrie 2010, moment la care au participat 170 de olimpici naţionali care au fost recompensaţi pentru rezultatele lor deosebite cu câte o medalie, alături de şase olimpici internaţionali care au primit câte o plachetă, ca recunoaştere a performanţelor şcolare obţinute.

Invitatul special al Galei Olimpicilor Suceveni 2010 a fost actorul Adrian Păduraru care le-a vorbit elevilor despre excelenţa scenică, despre performanţa în educaţie, dar şi “despre valoarea autentică şi ceea ce înseamnă să fii tu însuţi”. El le-a spus olimpicilor suceveni, la acel moment, că sunt importante distincţiile primite de aceştia, dar şi că atâţia oameni au venit la acea gală pentru a-i omagia.

În cadrul “Galei Olimpicilor Suceveni” de anul trecut a avut loc şi un concert de muzică instrumentală susţinut de o orchestră constituită cu prilejul acestui eveniment, formată din membri ai Filarmonicii “Moldova”, Operei Naţionale Române şi studenţi ai Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, dirijată de Bogdan Chiroşcă. Şi la Gala Olimpicilor Suceveni 2011, Petru Carcalete a anunţat faptul că va avea loc un moment artistic pe care încă nu l-a dezvăluit.


Intră acum și în grupul de