Incendiu într-un apartament din Gura Humorului de la o candelă aprinsă și nesupravegheată


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit, miercuri seara, într-un apartament din Gura Humorului existând pericolul de propagare a focului la întregul apartament și la cele învecinate.

Astfel, miercuri la ora 18:29 poliția a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că iese fum de pe geamurile unui apartament situat în orașul Gura Humorului, Bld. Bucovina.

Potrivit datelor din anchetă familia care locuiește în apartament a plecat miercuri după amiaza până în Dorohoi, iar în locuință nu a mai rămas nimeni.

Ulterior, la ora 18:29, un bucureștean care se afla în fața blocului a observat că de la un apartament din acest bloc iese fum pe geam, fapt pentru care a sesizat prin 112.

În urma apelului, la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul I.S.U. Suceava – Garda de Intervenție Gura Humorului, care a lichidat încendiul și a stabilit că acesta s-a produs ca urmare a ,,focului deschis în spațiu închis”, mai exact de la o candelă aprinsă lăsată nesupravegheată în apropierea materialelor textile din dormitorul locuinței. De asemenea, s-a stabilit că a existat pericol de propagare a incendiului la întregul apartament și la apartamentele învecinate.

În urma desfășurării incendiului a fost distrus patul din dormitor, un televizor, precum și geamul din termopan de la dormitorul locuinței, celelalte bunuri din apartament fiind degradate prin afumare. De asemenea, căldura degajată în apartament a topit mai multe bancnote, în sumă totală de 3.000 lei.

Echipajul de pompieri sosit la fața locului a luat măsura evacuării a 15 persoane din locuințele învecinate, iar 10 persoane s-au autoevacuat. Dintre acestea, o femeie a suferit un atac de panică.

Nu au existat victime ca urmare a acțiunii directe a incendiului și nu au fost distruse sau degradate apartamentele învecinate sau scara blocului.       


Intră acum și în grupul de