Cel putin 1.000 de locuri de munca ar putea fi create la Gura Humorului. Afla aici despre ce este vorba


Intră acum și în grupul de

În vederea atragerii de investiţii private prin parteneriat public-privat sau concesionare de servicii, administraţia locală din Gura Humorului oferă o suprafaţă de 36 de hectare de teren cu acces la utilităţi, apă, canalizare, gaze naturale şi energie electrică, a declarat primarul oraşului, Marius Ursaciuc. Potrivit acestuia, în şedinţa de vineri a Consiliului local s-a pregătit o ofertă publică pentru zona denumită Lunca boilor, iar obiectivul economic realizat trebuie să fie de producţie, să asigure minim o mie de locuri de muncă şi să se încadreze în normele europene de mediu.

Edilul-şef humorean a mai precizat că administraţia locală propune, totodată, ca potenţialul investitor să preia în exploatare centrala termică de cogenerare a oraşului pentru a-şi produce energia electrică necesară, iar cea termică să fie livrată locuitorilor oraşului.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, anunţa, joi, că un grup de investitori români doreşte să intre în parteneriat cu Primăria Gura Humorului în vederea construirii unei fabrici de asamblare a unui autovehicul de teren multifuncţional, invenţie românească a unui inginer originar din Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de