Cinci răniți la Frasin după explozia unui cazan de țuică


Intră acum și în grupul de

Cinci bărbați au fost răniți, miercuri seara, la Frasin după explozia unei instalații artizanale de produs țuică.

Potrivit datelor din ancheta polițitilor, un bărbat din Frasin are amenjată într-o anexă a gospodăriei o instalație artizanală de produs țuică.

Miercuri seara, proprietarul instalației împreună cu alți patru bărbați se  aflau în anexa unde este amplasată instalația artizanală și fierbeau țuică.

În jurul orei 20.50, instalația artizanală de produs țuică a explodat, ca urmare a presiunii create, iar in interiorul imobilului a izbucnit un incendiu care a cuprins întreaga încăpere.

Toate cele cinci persoane au reușit să iasă din imobil, în timpul evacuării fiind suprinși de flăcările și lichidul fierbinte rezultat în urma exploziei.  

La fața locului au intervenit două autospeciale de pompieri militari din cadrul G.I.S. Gura Humorului și o autospecială SMURD care au localizat și lichidat în totalitate incendiul.

În urma incendiului au ars acoperișul din lemn al anexei pe o sprafață totală de aproximativ 20 mp și s-au degradat învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie (uși, ferestre), elemente de construcție (pereți, tavane) și bunurile din interiorul anexei locuinței (utilaje, scule).  Preejudiciul estimat de persoana vătămată este în valoare de aproximativ 20.000  lei, imobilul nefiind asigurat. 

În urma incendiului trei dintre persoanele aflate în încăpere au suferit arsuri ușoare, primind îngrijiri medicale la fața locului, refuzând internarea, iar doi dintre bărbați au fost transportați la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde au fost diagnosticați cu arsuri de gradul II și III pe o suprafață de 20% în cazul primului și arsuri de gradul II și III pe o suprafață de 10% în cazul celui de-al doilea, ambii fiind transferați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „distrugere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de