Bacalaureat 2011: Promovabilitatea in judetul Suceava este de doar 65,03 %. Vezi aici rezultatele din tot judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, în sesiunea din iunie-iulie 2011, este de doar 65,03 % în judeţul Suceava, a declarat pentru NewsBucovina.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, fiind astfel confirmate temerile că rezultatele ediţiei 2011 sunt cu mult mai slabe decât cele de anul trecut.

La Suceava, procentul de promovabilitate la BAC a scăzut cu aproape 23% faţă de anul trecut

Conform datele statistice, faţă de anul 2010, scăderea este de aproximativ 23 %, fiind una foarte mare şi îngijorătoare în acelaşi timp.

În 2010, promovabilitatea la BAC a fost de 87,39 %, poziţionând judeţul Suceava în topul celor mai bine plasate unităţi-administrativ teritoriale din România.

Datele statistice arată că la nivelul judeţului Suceava, pentru ediţia actuală a concursului de bacalaureat, s-au înscris 7.342 de absolvenţi ai clasei a XII-a, aproximativ 6.000 dintre aceştia după ce au terminat cursurile la zi, restul fiind de la seral, fără frecvenţă şi frecvenţă redusă.

Dintre cei înscrişi 195 (reprezentând 2,66%) s-au răzgândit cu privire la participare, preferând să nu se mai prezinte în faţa comisiilor de examinare.

În timpul concursului, nu au fost semnalate probleme deosebite şi numai cinci candidaţi au fost eliminaţi din examen fiind acuzaţi de fraudă sau tentativă de fraudă.

Pe lângă procentajul de promovabilitate mult mai scăzut decât în ediţiile anterioare, nici cifrele privind mediile obţinute nu sunt mai îmbucurătoare.

Astfel, circa 2.500 de elevi au fost declaraţi respinşi în urma examenului de Bacalaureat, dintre care aproape 1.900 cu medii sub cinci, iar restul cu medii cuprinse între cinci şi şase, ştiut fiind faptul că minim 6.00 este nota medie finală acceptată pentru a fi declarat admis.

Nici o medie de 10 în ediţia 2011 a Bacalaureatului la Suceava

La aceasta adresa puteti vedea rezultatele online de la sesiunea de Bacalaureat 2011 in judetul Suceava.

Din păcate, anul acesta, printre cei 65,03% care au promovat examenul de bacalaureat nu se află nici un candidat care să fi obţinut media 10.00, dar se înregistrează totuşi 522 de absolvenţi cu note între 9.00 şi 9,99.

Cele mai multe medii sunt cuprinse între 7.00 şi 8.00, fiind înregistrate 1.436 (30,9%) de astfel de rezultate finale. În termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor, vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi soluţionate în perioada 5-7 iulie, urmând ca pe data de 8 iulie să fie prezentate rezultatele definitive.

Ca o noutate, începând cu ediţia din acest an s-au introdus şi măsuri drastice pentru cei care au încercat să fraudeze examenul de bacalaureat, cei prinşi în fapt nemaiavând posibilitatea de a participa la două sesiuni consecutive a examenului cu anularea probelor susţinute anterior.


Intră acum și în grupul de