Doliu la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava. Fostul rector al institutiei de invatamant superior s-a stins din viata


Intră acum și în grupul de

Fostul şef al învăţământului superior sucevean, Emanuel Diaconescu, s-a stins din viaţă pe parcursul zilei de vineri, la vârsta de 67 de ani. Corpul neînsufleţit a fost depus iniţial la Universitatea Suceava, unitate pe care a păstorit-o atâţia ani, chiar în holul principal al clădirii A, pentru ca duminică în jurul prânzului să fie mutat la Biserica “Turnul Roşu” din municipiul reşedinţă de judeţ.

Profesorul universitar doctor inginer Emanuel Diaconescu a fost membru corespondent al Academiei Române, a întemeiat şcoala doctorală suceveană în Inginerie Mecanică şi a condus destinele universităţii sucevene timp de 14 ani.

În 2004, Emanuel Diaconescu a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios în grad de mare cavaler”, titlu conferit de preşedintele României pentru merite deosebite în activitatea ştiinţifică şi didactică, şi pentru contribuţia avută la ridicarea prestigiului instituţiei de învăţământ superior.

Înmormântarea va avea loc luni, 11 iulie 2011, la orele 12:00, la Biserica “Turnul Roşu”.

Dumnezeu să-l odihnească!


Intră acum și în grupul de