Transporturi multiple de lemn făcute în baza aceluiași aviz depistat de polițiștii din Marginea


Intră acum și în grupul de

Patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit, vineri seara la ora 20.25, pentru control  o autoutilitară Mercedes Benz Sprinter care se deplasa pe DN 17A raza comunei Marginea.

La volan se afla un bărbat de 32 de ani din comuna Suharău, județul Botoșani, iar în urma controlului s-a constatat că acesta transporta materiale lemnoase.

Polițiștii au procedat la efectuarea de verificări în aplicația SUMAL CONTROL, stabilindu-se că pentru autoutilitara în cauză  a fost emis aviz de însoțire la data de 31.05.2024, orele 09.47, pentru cantitatea de 1,95 mc lemn foc rășinoase, însă în urma verificărilor efectuate s-a constatat că fotografiile introduse în aplicația SUMAL CONTROL privind cantitatea de materialele lemnoase, nu corespund cu cele identificate în autoutilitara la momentul controlului în trafic.             

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că șoferul, în intervalul orar 09.47-20.15, a efectuat transporturi de materiale lemnoase în mod repetat în baza aceluiași aviz de însoțire, astfel că autoutilitara în cauză a fost condusă la punctul de descărcare de pe raza comunei Marginea unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

S-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 5,48 m.c. lemn de foc speciile brad și fag, conform carnetului de inventariere intocmit de către reprezentanții din cadrul OS Marginea.

Pentru acest motiv șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 5,48 m.c. lemn de foc speciile brad și fag în valoare de 1.310 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, pentru încălcarea mai multor prevederi la regimul rutier.


Intră acum și în grupul de