Trei procese din cinci, castigate de sindicat in fata patronatului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Chiar dacă numărul angajaţilor din cadrul Romtelecom Suceava s-a redus an de an ajungându-se la ora actuală la doar 86 de salariaţi din 1300 câţi erau la finele anului 1995, sindicatul nu a scăpat de necazuri, iar procesele curg pe rol.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de vineri, liderul Sindicatului Liber Indendent Telecomunicaţii” Bogdan Vodă” Suceava, Aleodor Nichifor, a declarat că sindicatul se bate încă cu administraţia pentru recuperarea unor drepturi neacordate angajaţilor.

Conform datelor puse la dispoziţie de către conducerea SLITc Suceava, sindicatul a avut pe rol cinci procese cu conducerea companiei.

Dintre acestea, trei vizau concedierea abuzivă a trei angajaţi şi au fost câştigate în instanţă cele trei persoane, fiind reangajate iar în a doua jumătate a lunii septembrie a acestui an, Sindicatul „Bogdan Vodă” va fi din nou prezent în faţa instanţei de judecată într-un dosar în care alţi 4 angajaţi, în prezent externalizaţi, au solicitat ajutorul judecătorilor pentru recuperarea sumelor datorate de companie în contul orelor suplimentare lucrate în perioada 2007 – 2009.

Dacă în acest caz este vorba despre sume cuprinse între 150 şi 250 de milioane de lei vechi despre care şi expertul contabil implicat în dosar a afirmat că cei 4 salariaţi sunt îndreptăţiţi să-i încaseze, pe 7 septembrie însă, sindicatul va reprezenta un număr de 70 de actuali şi foşti angajaţi ai Romtelecom Suceava care au solicitat în instanţă grupe de muncă superioare celei conform căreia au fost plătiţi.

„Vorbim aici despre oamenii care au lucrat în condiţii speciale, cu cârca, am putea spune. Au urcat la înălţime, în cămine, au fost supuşi unor pericole de mai multe feluri şi a căror activitate nu poate fi plătită la fel ca şi cea a celor din birouri. Suntem singurul sindicat din structura Romtelecom care a dat în judecată şi se judecă cu Compania”, a declarat Aleodor Nichifor.


Intră acum și în grupul de