Doi șoferi ucraineni prinși în PTF Vicovu de Sus cu atestat și certificat de competență profesională false


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus cercetează doi cetățeni ucraineni care au prezentat la control un atestat și un certificat de competenţă profesională, care s-au dovedit a fi false.

Astfel, potrivit STPF Suceava, miercuri, 3 iulie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 49 de ani, având calitatea de șofer de rezervă al unui autocar înmatriculat în Ucraina.

Odată cu pașaportul, cetățeanul în cauză a prezentat şi un atestat de competenţă profesională. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea atestatului, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Două ore mai târziu, în același punct de trecere, tot pe sensul de intrare, s-a prezentat un cetățean ucrainean. Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, înmatriculat în Ucraina.

Și de această dată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că certificatul de competență profesională este fals, întrucât nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În ambele situații, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări, față de cei doi cetățeni, în primul caz sub aspectul săvârşirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, iar în cel de-al doilea, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale. Cele două documente au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de