Mai putin de un sfert din unitatile scolare din judetul Suceava au primit avizul sanitar de functionare


Intră acum și în grupul de

Mai puţin de un sfert din unităţile şcolare de pe raza judeţului Suceava au fost avizate sanitar de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava pentru anul şcolar 2011-2012.

Potrivit raportului întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava şi prezentat marţi în Colegiul Prefectural, din cele 865 de unităţi şcolare din judeţ, doar 202 au autorizaţie de funcţionare. De asemenea, din totalul şcolilor sucevene doar 35 sunt autorizate pentru prevenirea şi stingerea incendiilor (PSI).

“Cu excepţia celor în curs de autorizare (au realizat demersuri ce vor fi finalizate în luna septembrie), majoritatea unităţilor neautorizate din punct de vedere sanitar sunt în mediul rural, neîndeplinind încă reglementările în vigoare privind dotările de utilităţi (ex. grupuri sanitare, apă curentă). De asemenea, o serie de obiective aflate în reabilitare, cu lucrări de investiţii sistate nu pot obţine autorizaţie de funcţionare”, se arată în raportul semnat de şeful IŞJ Suceava, inspector şcolar general, Petru Carcalete.


Intră acum și în grupul de