ISJ Suceava si-a stabilit prioritatile pentru noul an scolar


Intră acum și în grupul de

Reducerea absenteismului, evaluarea elevilor pe parcursul întregului an şcolar, dar şi îmbunătăţirea competenţelor de lectură sunt priorităţile stabilite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava pentru noul an şcolar 2011-2012, a declarat adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Pentru următorul an şcolar, IŞJ Suceava şi-a propus trei acţiuni prioritare, menite să îmbunătăţească activitatea din învăţământul sucevean, din punct de vedere calitativ şi al eficienţei. În acest sens, vom urmări reducerea absenteismului, aspect ce alimentează insuccesul şcolar şi reprezintă un prim pas spre abandonul şcolar, evaluarea elevilor care va avea ca scop orientarea şi optimizarea învăţării acestora, respectiv îmbunătăţirea competenţelor de lectură ale tuturor elevilor, aspect impus de Ministerul Învăţământului, Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului”, a declarat Vasile Monacu, care a atras atenţia asupra gravelor erori de exprimare comise de absolvenţii suceveni în timpul examenului de bacalaureat, cu precădere la proba scrisă de limba şi literatura română.

Monacu a reamintit aici de accesul elevilor în şcoli pe baza unor cartele electronice, menite să le monitorizeze prezenţa la ore. „La nivelul judeţului Suceava, există un singur liceu în care accesul elevilor în şcoală se face pe bază de cartelă de câţiva ani de zile. Este vorba de Colegiul Tehnic Rădăuţi”, a mai precizat adjunctul IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de