Prefectul Sorin Popescu: „Guvernul a intins o mana de ajutor firmelor cu datorii la bugetul de stat”


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, şi-a exprimat optimismul în legătură cu noile modificări pe care Guvernul României le-a adus Codului Fiscal şi Codului de procedură fiscală, declarând presei, în cursul zilei de marţi, că aceste modificări au ca principal scop relansarea economică a inteprinderilor mici si mijlocii.

Popescu a spus în cadrul unui breefing că printre măsurile adoptate de executivul central sunt câteva care „au darul de a relaxa fiscalitatea” şi urmăresc în principal eliminarea birocraţiei pe anumite paliere.

Astfel, a fost introdusă măsura depunerii trimestriale a declaraţiei unice pentru firmele mici care au până în 3 angajaţi şi 100.000 de euro cifră de afaceri, până acum această obligaţie revenind lunar. De menţionat ar fi faptul că din totalul firmelor din România, peste 50 % dintre ele vor fi beneficiare ale acestei măsuri luate de Guvern.

Popescu a ţinut să aprecieze şi faptul că se recurge la „eliminarea obligaţiilor de completare şi de depunere a fişelor fiscale de către plătitorii de venituri din salarii începând cu anul viitor”, alături de acordarea de competenţe Consiliilor Locale de a decide scutirea de la plata impozitului pentru clădirile reabilitate termic si arhitectural. Altfel spus, în cazul în care proprietarii de apartamente decid să reabiliteze termic blocul, Consiliul Local poate decide dacă acceptă să fie scutit de la plata impozitului anual.

„Guvernul a întins o mână de ajutor şi firmelor care au datorii către bugetul de stat în sensul că a hotărât să scutească de plata penalităţilor de întârziere firmele care îşi achită până la data de 31 decembrie a anului în curs, datoria principala şi dobânda aferentă acesteia”, a explicat Sorin Arcadie Popescu, cu specificaţia că această măsură menţionată se aplică pentru datoriile existente la data de 31 august 2011.


Intră acum și în grupul de