Acasă Social Imnul national ar putea fi intonat, saptamanal, in scolile sucevene

Imnul national ar putea fi intonat, saptamanal, in scolile sucevene


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni ar putea cânta imnul naţional al României, “Deşteaptă-te române!”, măcar o dată pe săptămână. Propunerea aparţine ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, şi va fi dezbătută în cadrul ministerului de resort.

Funeriu a declarat în cadrul unei emisiuni TV că o astfel de măsură ar fi binevenită, întrucât elevii ar conştientiza mai mult importanţa imnului naţional . “Eu cred că ar fi binevenit deoarece am avea un alt simţ al patriotismului”, a apreciat ministrul Educaţiei.



El a spus că va dezbate această propunere în cadrul Ministerului Educaţiei.

“Am cerut Institutului de Ştiinte ale Educatiei, am făcut o adresă prin care am cerut să-mi prezinte o situaţie comparativă, care este situaţia în diferite ţări ale Uniunii Europene şi dacă o astfel de măsură nu ar fi binevenită o dată pe săptămână, la începutul săptămânii să fie intonat imnul în fiecare clasă. Eu înclin să cred că n-ar fi o idee rea”, a declarat ministrul Funeriu, în cadrul emisiunii TV.

El a precizat că ideea intonării imnului naţional în şcoli i-a venit ministrului în momentul în care preşedintele Băsescu a acordat distincţii unor elevi. Atunci, Funeriu a observat că tinerii nu acordă suficientă importanţă imnului naţional . “Am fost, trebuie să recunosc, destul de neplăcut surprins de lipsa de solemnitate cu care este tratat acest moment de către elevii prezenţi în sală”, a mai spus ministrul.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version