Acasă Social Statisticile oficiale confirma trendul ascendent al turismului in judetul Suceava

Statisticile oficiale confirma trendul ascendent al turismului in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Numărul turiştilor care au vizitat judeţul Suecava în luna iulie a acestui an a fost cu aproximativ 40 % mai mare decât aceeaşi perioadă a anului 2010.

Datele acestea au fost publicate în Buletinul Statistic Oficial al Judeţlui Suceava şi sunt de natură a evidenţia, conform vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, „eforturile consistente pe care executivul judeţean le-a făcut până acum”.



Vasile Ilie a declarat în cadrul unui seminar naţional desfăşurat vineri la Suceava că acţunile pe linia promovări judeţului Suceava ca destinaţie turistică au fost încununate de succes şi că au început deja să dea roade.

„Acţiunile întreprinse de Consiliul Judeţean pe linie culturală, şi aş menţiona aici Festivalul European al Artelor „Ciprian Porumbescu” şi Festivalul Medieval, alături de proiectele din turism, << Hora Bucovinei >> şi << Pelerin in Bucovina >> au avut darul de a atrage atenţia asupra judeţului Suceava şi au condus la mărirea numărului de turişti”, a ţinut să precizeze vicepreşedintele CJ Suceava.

El a mai spus cu aceeaşi ocazie că una dintre priorităţile şefului CJ, Gheorghe Flutur, a rămas atragerea de fonduri europene prin proiectele proprii CJ sau cele ale primăriilor din judeţ. „Avem azi peste 900 de proiecte finalizate sau in curs de finalizare care însumează undeva la un miliard de euro”, a explicat Vasile Ilie, care a menţionat în final că acest lucru se vede foarte clar şi în cifrele din statisticile oficiale care menţionează utilizarea forţei de muncă, numărul şomerilor înregistraţi în iulie 2011 fiind de 10.514 faţă de 19.336 cât a cunoscut judeţul Suceava în luna iulie a anului trecut.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version