„Bursa locurilor de munca pentru absolventi” ii asteapta pe suceveni cu peste 181 de locuri de munca. Consulta aici oferta posturilor vacante


Intră acum și în grupul de

27 de angajatori au scos la bătaie 181 de locuri de munca vacante, disponibile în cadrul „Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi”, care se desfaşoară vineri, începând cu ora 10.00, în incinta Casei de Cultură Suceava, informează într-un comunicat de presă, Anca Capverde, reprezentant mass-media în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.

Potrivit aceleiaşi surse, monitorizarea preliminară a „Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi” de vineri, 23 septembrie 2011, organizată la Suceava (Casa de Cultură), Rădăuţi (Casa Germană), Fălticeni (sediu), Câmpulung Moldovenesc (sediu), prefigurează ca particularitate dominantă diversificarea pe meserii, specificul bursei fiind ocuparea unui segment de şomeri cu mult potenţial în creşterea şi dezvoltarea economiei locale, dar cu o pondere mai redusă în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele noastre.

„Oferta judeţeană totalizează peste 390 de posturi, iar la nivelul municipiului Suceava, au confirmat, până joi, 27 de angajatori, cu 181 de locuri de muncă, sectorul serviciilor şi cel productiv fiind bine aspectate din punct de vedere al diversităţii domeniilor şi al calificărilor. Putem remarca ponderea calificărilor de zidar, confecţioner, electrician, tâmplar, ospătar, bucătar, precum şi a specializărilor de inginer, consultant financiar, economist, asistent relaţii publice şi comunicare, agent de asigurări şi pensii. Specializările care diversifică oferta de posturi vacante şi particularizează această ediţie a bursei sunt: medic stomatolog, instalator antene satelit, instructor de fitness, instructor de dans, supraveghetor sală, inspector resurse umane, tehnician internet, analist programator”, precizează Anca Capverde în comunicat.

În comunicat se mai arată că interesul angajatorilor în recrutarea de personal s-a făcut simţit în ultima perioadă, rata şomajului scăzând aproape consecutiv pe toată durata acestui an, până la valoarea de 4,17% şi folosim acest prilej pentru a mulţumi tuturor agenţilor economici beneficiari ai serviciilor noastre pentru deosebita colaborare.


Intră acum și în grupul de