Acasă Social Sute de absolventi de studii superioare au luat cu asalt „Bursa locurilor...

Sute de absolventi de studii superioare au luat cu asalt „Bursa locurilor de munca pentru absolventi” desfasurata la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cele 181 de locuri de muncă anunţate iniţial prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava în cadrul „Bursei locurilor de munca pentru absolvenţi” au stârnit vineri interesul a sute de tineri suceveni aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

„Îi aşteptăm pe absolvenţii suceveni cu o ofertă variată de locuri de muncă, începând de la zidar, betonist, tâmplar, la medic stomatolog, inginer construcţii civile, inginer hidrotehnist, analist programator, şef de sală pentru industria hotelieră. Pentru străinătate, îi aştept pe absolvenţi cu o ofertă în Malta pentru cei care au terminat Turism, pentru job-ul de manager de restaurant sau personal de aşteptare. În Germania şi Norvegia avem locuri vacante pentru ingineri-structuri aerospaţiale, pentru Cehia căutăm muncitori necalificaţi, iar pentru Austria avem posturi pentru cei ce s-au calificat în meseria de drujbist”, a declarat directorul AJOFM Suceava, Aurelia Focşa, pentru NewsBucovina.ro, specificând faptul că anul trecut au fost încadraţi pe piaţa muncii toţi tinerii care s-au adresat Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.



Deşi mulţi dintre ei sunt absolvenţi de studii superioare (facultate, masterat), foarte puţini dintre tinerii aflaţi vineri la Bursa locurilor de muncă au reuşit să se încadreze în câmpul muncii, imediat după terminarea facultăţii, în job-uri pe perioade limitate. “Am 26 de ani. Am absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice de la Suceava, după care am urmat un master pe aceeaşi specializare. Am lucrat în anul II de facultate ca gestionar, însă pentru o scurtă perioadă de timp. Nu m-am gândit niciodată că după terminarea studiilor nu voi găsi un job în acest domeniu. Sunt dezamăgită de faptul că, chiar şi la acest târg, unii dintre angajatori cer experienţă”, a declarat Mihaela V. pentru NewsBucovina.ro.

În aceeaşi situaţie se află şi Daria N., absolventă a aceleiaşi facultăţi, la Suceava, care deşi la vârsta de 26 de ani se poate lăuda cu o experienţă de trei ani şi jumătate în domeniu, la momentul actual nu a găsit o altă oferă de muncă. “Sincer, după ce am studiat şase ani de zile Ştiinţe Economice, ar fi frustrant pentru mine să mă reprofilez într-un alt domeniu, din cauza faptului că nu îmi pot găsi un loc de muncă pe acest profil. Voi mai încerca”, a dat de înţeles tânăra.

Totodată, o parte dintre tinerii prezenţi vineri la „Bursa locurilor de munca pentru absolventi” care s-a desfăşurat în holul Casei de Cultură Suceava, au declarat pentru NewsBucovina.ro că în condiţiile în care piaţa muncii din România nu le oferă posibilităţi de angajare, nu exclud plecarea în străinătate. “Am foarte mulţi prieteni care după ce au terminat studiile în ţară au plecat spre alte ţări precum Spania, Italia, Anglia, pentru a câştiga decent şi pentru a se putea întreţine. Personal am lucrat ca sezonier în străinătate şi m-ar atrage idea de a pleca din ţară, chiar şi cu gândul că, după ce voi reveni va trebui să o iau de la zero”, a spus Lavinia M., în vârstă de 26 de ani, absolventă de facultate şi master (Ştiinţe Economice).

Unul dintre cele mai solicitate job-uri de la târg a fost cel de economist, la care zeci de tinere şi-au lăsat CV-ul. Din păcate, angajatorul avea disponibile doar 8 locuri de muncă în acest domeniu.

Pe de altă parte, am găsit la „Bursa locurilor de munca pentru absolventi” şi angajatori care nu cer experienţă. „Firma GIPROD are trei locuri vacante, două pentru calificarea bucătar şi unul pentru calificarea ospătar. Ca şi categorie de vârstă, ne-ar interesa să angajăm tineri absolvenţi, deoarece ne dorim să îi integrăm pe piaţa muncii, în societate. Nu ţinem cont de experienţă, ci din contră dorim să ne aducem aportul la formarea lor în domeniul în care ne interesează”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Ioan Buruian, reprezentant GIPROD.

„Bursa locurilor de munca pentru absolventi” rămâne deschisă publicului sucevean până vineri după-amiază, în jurul orei 16.00.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version