Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava asteapta vizita a 60 de rectori ai universitatilor francofone din 16 tari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un număr de 60 de rectori ai universităţilor francofone din 16 ţări sunt aşteptaţi, în perioada 7-8 octombrie, la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV), unde vor participa la „Adunarea generală a rectorilor universităţilor francofone din Europa centrală si orientală”.

Potrivit rectorului instituţiei sucevene de învăţământ superior, prof. dr. ing. Adrian Graur, la manifestare au confirmat prezenţa reprezentanţi ai 60 de universităţi din 16 ţări (Albania, Armenia, Bulgaria, Croaţia, Georgia, Ungaria, Kazahstan, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina).

Rectorul a subliniat, într-o conferinţă de presă, faptul că evenimentul găzduit de USV este primul de acest gen din regiune şi va reprezenta punctul culminant al evoluţiei iniţiativei de creare a unei Asociaţii internaţionale a universităţilor francofone din Europa centrală si orientală (CONFRECO), având ca scop dezvoltarea de proiecte în beneficiul universităţilor membre.

Ziua de 7 octombrie va fi consacrată unei mese rotunde cu tema “Les universités de l’Europe centrale et orientale face à la modernisation sociétale”, manifestare ce se va înscrie în seria evenimentelor consacrate celei de-a 50 – a aniversări a Agenţiei universitare a Francofoniei.

„Sâmbătă, 8 octombrie, reprezentanţii universităţilor vor putea candida pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi membrii ai biroului director al noii Asociaţii. Procesul electoral se va desfăşura prin vot secret”, a precizat Adrian Graur.

Evenimentul este organizat de Comitetul de Pilotaj al Conferinţei Rectorilor universităţilor membre ale Agenţiei universitare a Francofoniei în Europa centrală şi orientală (CONFRECO), cu sprijinul Biroului pentru Europa centrală şi orientală al Agenţiei universitare a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.


Intră acum și în grupul de