Campania „Castiga pas cu pas – Impreuna ajungem mai departe” vine in sprijinul diabeticilor suceveni


Intră acum și în grupul de

Timp de o săptămână, pacienţii suceveni care suferă de diabet vor primi pedometre pentru a-şi contoriza activităţile fizice. Acţiunea se înscrie în campania “Câştigă pas cu pas – Împreună ajungem mai departe” demarată cu ocazia celebrării anuale a Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, în data de 14 noiembrie.

„În parteneriat cu Federaţia Internaţională de Diabet, Grupul Sanofi a lansat luni campania << Câştigă pas cu pas – Împreună ajungem mai departe >> . Campania promovează practicarea de exerciţii fizice regulate ca metodă dovedită de prevenţie a diabetului şi a complicaţiilor acestuia. În acest sens, Sanofi invită oamenii să alerge, să danseze, să înoate”, se arată în cadrul unui comunicat de presă semnat de reprezentanţii Sanofi.

Potrivit aceleiaşi surse, cu acest prilej, în 15 centre de diabet din 14 oraşe ale ţării, printre care şi în Suceava, pacienţii cu diabet, selectaţi de medici pe baza riscului ridicat de a dezvolta complicaţii, vor primi pedometre puse la dispoziţie de compania Sanofi. Timp de o săptămână, aproximativ 1.000 de pacienţi vor putea să-şi contorizeze cu ajutorul pedometrelor activităţile fizice. Ei îşi vor calcula paşii şi/sau kilometrii parcurşi, raportând medicilor rezultatele la sfârşitul săptămânii şi înregistrându-le ulterior pe site-ul campaniei www.castigapascupas.ro.

„Un management eficient al diabetului implică nu doar medicul şi tratamentul recomandat, ci şi pacientul şi modul de viaţă al acestuia. Din păcate, este foarte dificil să motivezi pacientul să-şi schimbe stilul de viaţă. Este cea mai importantă barieră pe care o întâmpinăm în practica noastră de zi cu zi. Prin urmare, orice acţiune care să implice conştientizarea necesităţii unui comportament activ pentru a creşte calitatea vieţii pacientului este utilă ambelor categorii de actori implicate: medici şi pacienţi”, a declarat dr. Gabriela Creţeanu, coordonator al programului naţional de diabet Judeţul Suceava şi Şefa Secţiei de Diabet şi Boli de Nutriţie din cadrul Spitalului de Urgenţă Suceava.

„În judeţul Suceava, peste 21.000 de persoane suferă de diabet zaharat. Anul trecut, 1.700 de persoane au fost nou diagnosticate cu diabet, iar din ianuarie 2011 până în prezent, s-au înregistrat deja 1.300 de cazuri noi”, se mai arată în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de