Reprezentantii Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi Falticeni au participat la o intalnire privind proiectarea curriculara

O delegaţie din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni a participat în perioada 22-24 noiembrie, la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, la o întâlnire a grupului de lucru cu reprezentanţii tuturor instituţiilor de învăţământ postliceal ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, informează cpt. Irina Airinei, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei.

Potrivit acesteia, evenimentul a fost coordonat de reprezentanţi ai Serviciului Formare Iniţială şi Continuă, CEPOL şi Formare Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi a avut drept scop definitivarea trunchiului comun de unităţi de competenţă şi revizuirea standardului de pregătire profesională.

În document se arată că reprezentanţii unităţilor de învăţământ participante şi-au exprimat punctele de vedere cu argumente privind susţinerea proiectării curriculum-ului pentru seria de învăţământ 2012-2014 pe cele trei categorii de unităţi de competenţă cheie, generale şi specializate, potrivit prevederilor Legii educaţiei naţionale, nr. 1/2011.

„Învăţământul postliceal din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor se desfăşoară în conformitate cu curriculum-ul elaborat de şcolile postliceale împreună cu inspectoratele generale, aprobate de Ministrul de Interne, cu avizul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului”, precizează în comunicat Irina Airinei.

loading...