Reprezentantii Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi Falticeni au participat la o intalnire privind proiectarea curriculara


Intră acum și în grupul de

O delegaţie din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni a participat în perioada 22-24 noiembrie, la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, la o întâlnire a grupului de lucru cu reprezentanţii tuturor instituţiilor de învăţământ postliceal ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, informează cpt. Irina Airinei, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei.

Potrivit acesteia, evenimentul a fost coordonat de reprezentanţi ai Serviciului Formare Iniţială şi Continuă, CEPOL şi Formare Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi a avut drept scop definitivarea trunchiului comun de unităţi de competenţă şi revizuirea standardului de pregătire profesională.

În document se arată că reprezentanţii unităţilor de învăţământ participante şi-au exprimat punctele de vedere cu argumente privind susţinerea proiectării curriculum-ului pentru seria de învăţământ 2012-2014 pe cele trei categorii de unităţi de competenţă cheie, generale şi specializate, potrivit prevederilor Legii educaţiei naţionale, nr. 1/2011.

„Învăţământul postliceal din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor se desfăşoară în conformitate cu curriculum-ul elaborat de şcolile postliceale împreună cu inspectoratele generale, aprobate de Ministrul de Interne, cu avizul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului”, precizează în comunicat Irina Airinei.


Intră acum și în grupul de