50 de cadre didactice din invatamantul prescolar sucevean vor participa la seminarii de diseminare in cadrul unui proiect european. Detalii aici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Petru Carcalete, a anunţat marţi că în perioada 7-8 decembrie 2011, vor avea loc seminariile de diseminare în cadrul proiectului POSDRU „Dezvoltarea resurselor umane în învăţământul preşcolar”.

Potrivit acestuia, scopul seminariilor este de prezentare a unor exemple de bună practică în domeniul învăţământului preşcolar, identificate în Reggio Emilia – Italia şi reprezentate de abordarea Reggio Children, o instituţie recunoscută pe plan mondial pentru experienţa sa educativă.

„La acest eveniment vor participa 50 de cadre didactice din învăţământul preşcolar din judeţul Suceava, membri ai echipei de management, reprezentanţi ai conducerii IŞJ Suceava şi două formatoare din partea partenerului Reggio Children, doamnele Antonia Ferrari şi Mara Davoli”, a declarat şeful IŞJ Suceava.

El a explicat că proiectul „Dezvoltarea resurselor umane în învăţământul preşcolar” are ca scop promovarea transferului de experienţe şi bune practici în ceea ce priveşte dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preşcolar, de la o reţea internaţională acreditată pentru înaltele sale standarde de calitate – Reggio Children, către sistemul educaţional din România, precum şi îmbunătăţirea ofertei de programe de dezvoltare profesională în judeţele Dâmboviţa, Alba, Suceava, Prahova, Mureş şi Botoşani.

Proiectul „Dezvoltarea resurselor umane în învăţământul preşcolar” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenţie 1.3 „Dezvoltarea resurselor umane din educaţie şi formare profesională”.


Intră acum și în grupul de