Participare internationala la conferinta „Sa facem fata provocarilor din dezvoltarea locala!” care va avea loc la Siret, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Rolul diferitelor parti implicate in dezvoltarea locala, aflata intr-un proces de continua evolutie, va fi prezentat si discutat in cadrul conferintei „Sa facem fata provocarilor din dezvoltarea locala!” organizate de catre Young Professionals in Local Development (YPLD) la Siret, Suceava in data de 18-19 februarie 2012, informează într-un comunicat de presă, preşedintele YPLD, dr. ing. Codrin Paveliuc Olariu.

„Aceasta conferinta aduce impreuna experti care au o experienta semnificativa in implementarea proiectelor de dezvoltare locala si de dezvoltare durabila, oficiali ai Comisiei Europene, autoritati locale, reprezentanti ai unor importante platforme internationale precum cea a Young Professionals` Platform for Agricultural Research for Development (YPARD) si Connect4Climate.

Conferinta va aborda o arie larga de subiecte legate de dezvoltarea locala. Astfel, Bart Soldaat , secretarul general al reputatei organizatii Groupe de Bruges va vorbi despre Politica Agricola Comuna si rolul programului LEADER in dezvoltarea locala in timp ce Mihail Dumitru, director in cadrul Comisiei Europene (fost ministru al Agriculturii) va examina rolul programului LEADER in viitorul dezvoltarii locale a comunitatilor”, se arata in document.

Potrivit sursei menţionate mai sus, Marina Cherbonnier, din partea YPARD, va prezenta modul in care cercetarea agricola internationala influenteaza dezvoltarea locala, iar John Ashton, de la Aston Eco Management, va vorbi despre rolul implicarii semnificative in sustenabilitatea locala. Importanta capitalului social si a retelelor de socializare va fi tema Krystynei Larkham de la Rural Est, iar platforma Connect4Climate va avea o contributie legata de importanta retelelor sociale in combaterea efectelor incalzirii climatice.

„Prin conferinta << Sa facem fata provocarilor din dezvoltarea locala! >> , YPLD isi propune sa prezinte proiecte de success implementate in cadrul comunitatilor locale, bune practici ale dezvoltarii locale, dar si ale dezvoltarii durabile, precum si metode, evaluari si idei noi care pot aduce o valoare adaugata dezvoltarii locale si internationale.

YPLD este o retea de profesionisti cu varste intre 18 si 40 de ani, implicate atat in dezvoltarea locala cat si in cea internationala prin educatia si activitatea pe care o desfasoara. YPLD serveste ca platforma in care tinerii profesionisti in dezvoltare locala fac schimb de opinii, de experienta si bune practici si promoveaza inovatia, in scopul unei dezvoltari locale cat mai durabile. YPLD are deja reprezentanti in 27 de tari de pe trei continente: Europa, Africa si Asia”, se mai precizează în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de