Suceava este singurul judet din tara care are o strategie de dezvoltare interculturala. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava este singurul din România care are o strategie de dezvoltare interculturală, susţine într-un comunicat de presă, Bogdan S. Popescu, PR manager în cadrul INTERCOOLT.

Potrivit aceastuia, strategia a fost conturată de un grup de tineri membri ai comunităţilor etnice din judeţ în cadrul proiectului Diversitatea face Diferenţa, implementat de Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală (FPDL) şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României. Proiectul a fost finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune şi cofinanţat de Departamentul pentru Relaţii Interetnice.

Strategia de dezvoltare interculturală a judeţului Suceava a fost dezvoltată de Grupul de Iniţiativă Interculturală al Tinerilor din Judeţul Suceava – INTERCOOLT – în cadrul a două ateliere susţinute de experţi în domeniu şi validată prin mai multe evenimente de consultare publică inedite organizate în judeţ de la începutul lunii noiembrie: cafenele publice şi biblioteci vii.

”Participanţii din cadrul acestor evenimente, suceveni de toate vârstele şi din toate domeniile au identificat obstacole, oportunităţi şi soluţii pentru proiectele elaborate de tineri pe cele patru domenii de intervenţie ale strategiei: comunicare interculturală şi voluntariat, educaţie, participare publică şi antreprenoriat.

Coordonatorul tânărului grupului de iniţiativă, Andreea Buzec a declarat că << dezvoltarea interculturală reprezintă oportunitatea de a lucra împreună şi de a pune în valoare diferenţele de natură culturală, etnică, religioasă ca resurse pentru dezvoltarea de initiaţive care să vină în întâmpinarea nevoilor comunităţilor din judeţul Suceava >> , se arată în document.

”Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre prima strategie pentru dezvoltare interculturală a unui judeţ, respectiv Suceava, despre dialog intercultural, implicare în promovarea diversităţii ca resursă pentru dezvoltarea unui teritoriu prin parteneriat şi voluntariat, despre evenimente în nota interculturală, activităţile grupului de iniţiativă INTERCOOLT şi oportunităţi de colaborare în această sferă, puteţi vizita site-ul www.diversitateafacediferenta.ro”, precizează Bogdan S. Popescu, în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de