Curs intensiv „Erasmus IP”, la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Facultatea de Științe Economice și Administraţie Publică din cadrul Universității „Ştefan cel Mare din Suceava” se va desfăşură în perioada 7-18 mai 2012, cursul intensiv Erasmus IP finanţat de UE prin Life Learning Programme, informează într-un comunicat de presă, Alina-Maria Moroşan, studentă în cadrul instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit acesteia, la curs vor participa 24 de studenţi din 6 țări (Finlanda, Austria, Italia, Slovacia, Bulgaria şi România), precum şi profesori şi experţi din aceste ţări.

„Proiectul se va desfăşura în trei stagii: Stagiul I – Studenţii vor trebui să pregătească o cercetare, un studiu de caz din țara de origine, un exemplu real în care ar putea aplica inovația în turism; Stagiul II – Cursuri intensive care vor avea loc la Suceava, în perioada 7-18 mai 2012, ce vor curpinde informații teoretice și expuneri susținute de lectori sau experți din România, dar și din străinătate, vizite de lucru la companii inovative în domeniul turismului din Suceava și vizite de documentare la instituţii cu rol strategic cum ar fi Camera de Comerţ și Industrie din Suceava; Stagiul III – Raportul final va fi definitivat, după care va fi trimis coordonatorului proiectului în trei săptămâni după încheierea cursului intensiv.

În cadrul seminarului final, la sfârşitul celor 11 zile intensive de cursuri, grupele de studenți vor încerca să ofere soluții inovative pentru companiile selectate în această perioadă, pe baza informaţiilor teoretice primite şi a vizitelor de documentare”, se arată în document.

“Studenții români sunt încântați să colaboreze cu studenții străini în vederea inițierii unor strategii inovative în comun, împărtășind multiculturalitățile proprii ce vor sta în primul rând la baza relaționării interpersonale”, arată Alina-Maria Moroșan, în calitate de student organizator al acestui proiect.

Deopotrivă, prof. univ. dr. Carmen Năstase, manager de proiecte Innovation in nature based tourism services – Inno-Natour a declarat: “Sunt încântată că derulăm anul acesta, ediția a treia a acestui proiect. Sunt convinsă că participanţii la proiect vor aplica informațiile primite în propriile studii de caz şi vor fi şi vectori de diseminare a informaţiilor inovaţionale în mediul în care activează”.

Pentru urmărirea derulării acestui proiect poate fi accesată pagina – www.innonatour.usv.ro.


Intră acum și în grupul de