Elevii de la scolile din Salcea au obtinut opt premii la Concursul National „ECO FUN”, desfasurat la Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Elevi proveniţi de la Şcolile din oraşul Salcea au obţinut un număr de opt premii în urma participării la cea de-a V-a ediţie a Concursului Naţional “ECOFUN”, desfăşurat la finele lunii mai, la Bucureşti, informează într-un comunicat de presă, prof. Marinela Mocanu.

Potrivit acesteia, pe parcursul a două luni (februarie-aprilie) participanţii au căutat să înveţe mai multe despre mediul înconjurător şi să exprime starea naturii, urmând tema competiţiei: „O atitudine eco, un stil de viaţă echilibrat”. „Elevii au propus mesaje ecologiste la secţiunile concursului: machetă, eco-proiect, pictură, fotografie, grafică computerizată, jurnalism şi eco-eseu.

Competiţia a continuat la Bucureşti, unde cei mai talentaţi şi convingători ecologişti, printre care se numără şi elevi ai şcolilor din oraşul Salcea, au participat în data de 26 mai 2012 la Eco Forum. Aula Universităţii Ecologice a fost ocupată de copii, tineri, profesori, părinţi. În hol au fost expuse produse din materiale naturale realizate de câştigătorii competiţiei. Lucrările lor înscrise în concursul Eco Fun, ediţia a V-a, s-au regăsit într-o expoziţie atractivă. Înainte de începerea acţiunii propriu-zise, preşcolarii şi elevii au fost invitaţi să viziteze laboratoarele universităţii, cu gândul că, poate, într-o zi, vor face parte dintre studenţii acestei intituţii de educaţie”, arată Marinela Mocanu, în document.

Potrivit acesteia, participarea elevilor de la şcolile din Salcea la acest concurs a fost un prilej de bucurie, elevii adjudecându-şi opt premii, la mai multe secţiuni. Prezenţa lor la festivitatea de premiere a fost sponzorizată de Şcoala Salcea.

„La secţiunea << jurnalism >> , Adina Teodora Mocanu (Şcoala Salcea) a obţinut premiul I, iar Anca Daniela Ungureanu şi Alina Dumitriu – menţiune. La secţiunea << grafică computerizată >> , Roxana Savin (Şcoala Plopeni) s-a clasat pe locul I, iar Alexandra Corneliu şi Andreea Luca (Şcoala Salcea) au primit menţiuni. Tot menţiuni au primit şi Ancuţa Florescu şi Alina Dumitriu la secţiunea << eco eseu >> .

Pentru participarea cu rezultate deosebite la ultimele trei ediţii, prof. Marinela Mocanu, coordonatoarea acţiunilor Eco Fun a fost premiată cu << Cupa Eco Fun – Cutezătorii 2012 >> , în aplauzele elevilor pe care i-a îndrumat, dar şi a celorlalţi participanţi, confirmând faptul ca la Şcoala Salcea s-a format un nucleu ECO.

Invitaţii la eco-dialogul cu cei mici au fost personalităţi din mai multe domenii şi categorii de vârstă: academicianul Solomon Marcus, care a pledat pentru << ecologia gândirii >> în tot ceea ce facem, Crina Coco Popescu, cunoscută pentru ascensiunile sale montane şi performanţele prin care a uimit o lume întreagă, ilustratorul Puiu Manu, reprezentanţi ai unor organizaţii şi asociaţii partenere ale revistei Cutezătorii în campania Eco Fun şi nu numai: Asociaţia Greenitiative şi Organizaţia Salvaţi Copii/Sigur.info”, se precizează în comunicat.


Intră acum și în grupul de