Noi schimbari la BACALAUREAT din 2013? Afla aici despre ce e vorba


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că din 2013 vrea să se aplice Bacalaureatul diferenţiat în funcţie de profilul candidaţilor, arată gandul.info.

„Există o intenţie de a decala termenul de aplicare a legii educaţiei naţionale din 2016 în 2013”, a declarat ministrul Pop la RTV. Potrivit acestuia va exista o diferenţiere în funcţie de profilul urmat de elevi, limba şi literatura română rămânând probă obligatorie pentru toţi elevii.

„România trebuie să aleagă dacă mai aşteaptă încă trei ani pentru aplicarea legii educaţiei naţionale. Bacalaureatul diferenţiat trebuia să se aplice din 2016 şi se va aplica din 2013. Toată lumea a cerut asta. Sportivii – vocaţional nu o să dea Bacalaureatul din matematică şi fizică, ci pot da probe practice. Cei de la tehnologic, vor avea o probă din tehnologie”, a menţionat ministrul.

Potrivit gandul.info, pentru ca Bacalaureatul să fie schimbat din 2013, trebuie modificată legea educaţiei naţionale. Astfel, prevederea care urmează să fie schimbată se referă la faptul că se va aplica elevilor care intră în clasa a XII-a din toamnă, în loc de clasa a IX-a, cum scrie acum. Ministrul a spus că până în luna august vor exista discuţii cu profesorii şi asociaţiile elevilor.

Federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar cer USL modificarea sistemului de organizare a examenului de bacalaureat, astfel încât acesta să includă, din 2013, şi probe scrise diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră, pentru a nu se repeta “rezultatele dezastruoase” de anul trecut, mai arată gandul.info.


Intră acum și în grupul de