Irina Badrajan: „Vaccinarea elevilor ar trebui sa ramana in grija retelei de medicina scolara”


Intră acum și în grupul de

Medicul de familie Irina Badrajan, care deţine funcţia de secretar în cadrul Colegiului Medicilor din Suceava, dezaprobă decizia Ministerului Sănătăţii de a transfera sarcina vaccinării elevilor din cabinetele şcolare, în rândul medicilor de familie, întrucât consideră că numărul elevilor imunizaţi s-ar putea diminua drastic.

„Nu sunt de acord cu această schimbare, întrucât consider că părinţii nu sunt destul de conştiincioşi pentru a-şi aduce copii la medicul de familie în scopul imunizării. Lipsa vaccinării va duce iremediabil la creşterea riscului de îmbolnăvire a pacientului şi la apariţia unor epidemii. Subliniez că un om nevaccinat reprezintă un pericol pentru societate! Medicii de familie nu au autoritatea necesară de a obliga adulţii să îşi aducă copii la vaccin, motiv pentru care sunt de părere că vaccinarea elevilor ar trebui să rămână în grija reţelei de medicină şcolară”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, dr. Irina Badrajan.

Decizia de mutare a vaccinării de la şcoală la medicii de familie a fost operată prin modificarea schemei de vaccinare începând cu data de 1 iulie, urmând să se aplice definitiv din toamnă, odată cu începerea anului şcolar 2012-2013.


Intră acum și în grupul de