Cinci suflete chinuite isi duc cu greu traiul, intr-o camera insalubra, la Suceava. Si tu ii poti ajuta!


Intră acum și în grupul de

Povestea tristă de viaţă a unei mame care are în grijă patru copii, pe care se chinuie să îi crească şi să îi educe, începe într-o cameră sărăcăcioasă şi insalubră din oraşul Liteni, acolo unde condiţiile civilizate de trai sunt aproape inexistente.

Familia monoparentală, în care o mamă care munceşte cu ziua, se zbate să ofere copiilor săi o educaţie cât mai bună, în nişte condiţii vitrege de viaţă, nu a lăsat indiferentă echipa de voluntari a Organizaţiei „Salvaţi Copiii! – Filiala Suceava.

Astfel, odată introdusă într-unul dintre proiectele organizaţiei – „Casa”, această familie a devenit principalul obiectiv ai formaţiunii sucevene, care încearcă din răsputeri să le ofere celor cinci suflete şansa la o viaţă decentă, într-o locuinţă nouă.

„Vrem să îi ajutăm pe cei cinci care locuiesc în nişte condiţii inumane, care trăiesc practic într-un spaţiu care presupune patru pereţi şi un acoperiş. Încercăm prin sprijinul voluntarilor şi al tuturor celor care ne cunosc activitatea, să oferim condiţii cât de cât omeneşti şi suficiente pentru ca aceşti patru copii să îşi poată duce viaţa într-un mod cât mai aproape de normalitate. Ceea ce ne-a determinat să venim în sprijinul acestor copii este faptul că în ciuda condiţiilor în care trăiesc, toţi învaţă foarte bine. Fetiţa cea mare a luat examenul de capacitate la limba şi literatura română cu nota 9,40, este implicată şi în alte activităţi ale şcolii, iar mama, cea care îi îngrijeşte, efectiv poartă cu mândrie numele de mamă. Este o femeie care îşi apără copiii şi care încearcă să îi ajute să devină oameni buni pentru societatea noastră.

Cel mai mic membru al familiei are 6 ani şi deţine cele mai bune recomandări din partea educatoarei pe care o are la clasă. Aceasta spune despre copil că are o minte sclipitoare şi că de fiecare dată când la grădiniţă apare o nouă activitate, mama sa este prima care se implică”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Lena Ailincă, asistent social în cadrul Salvaţi Copiii!

Reprezentanţii filialei din Suceava susţin că efectiv doresc să îi ajute pe cei cinci să îşi poată construi o casă, apelând la bunătatea oamenilor şi la sponsorizările pe care firmele sucevene le pot face. „De asemenea am beneficiat de sprijinul unui arhitect care a făcut schiţa casei în care vor locui. Am primit şi donaţii în bani şi în mobilier, dar sperăm să avem unde să îl punem. Am înţeles că vom avea şi sprijinul Primăriei din oraşul Liteni (…) Subliniez că mama munceşte cu ziua pentru a le putea asigura copiilor ei un minim de existenţă. I-am sprijinit în prima fază cu alimente, produse pentru igienă, îmbrăcăminte, rechizite pentru şcoală. Mai nou, atât mama, cât şi copilul beneficiază de serviciile centrului nostru de consiliere pentru părinţi, în sensul în care unul dintre copii a fost bătut crunt la şcoală de către nişte colegi. Copilul a rămas cu sechele, iar acum se află în evidenţa medicului neurolog şi urmează un tratament, iar mama este ajutată să treacă peste acest moment şi este învăţată cum să lucreze cu acest copil”, a explicat asistentul social.

Precizăm că această familie face parte în momentul de faţă din proiectul „Casa”, care este legat de un proiect mai vechi desfăşurat de Salvaţi Copiii, intitulat „Răspuns regional la prevenirea traficului de copii”.

Cei care doresc să doneze bunuri materiale sau bani acestei familii, o pot face la sediul Salvaţi Copiii din Suceava, situat pe strada Armenească, nr. 41, la Centrul de Consiliere pentru Părinţi.


Intră acum și în grupul de