Acasă Social Viscolul a facut prapad in judetul Suceava. Vezi aici cate drumuri au...

Viscolul a facut prapad in judetul Suceava. Vezi aici cate drumuri au ramas blocate!


Intră acum și în grupul de

Drumul naţional DN 17 A din judetul Suceava a fost închis temporar circulaţiei în zona Dorneşti-Ratoş, iar alte opt drumuri judeţene sunt înzăpezite, fiind înregistrate şi 15 deranjamente electrice colective.

 



Un numar de 500 de gospodarii au rămas fără curent electric ca urmare a evenimentelor meteorologice diin ultimele 24 de ore, situatia urmand a fi mentiinuta inca cel putin pana luni dimineata.

Prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, a anuntat ca circulaţia pe DN 17 A în zona Dorneşti-Ratoş a fost închisă temporar din cauza ninsorii viscolite, iar în judeţ mai sunt opt drumuri judeţene înzăpezite în şi un drum comunal înzăpezit în Calafindeşti.

Florin SinescuÎn judeţ sunt înregistrate şi 15 deranjamente colective privind alimentarea cu energie electrică Siret, Dolhasca, Părhăuţi, Hreaţca, Grăniceşti, Gălăneşti, Grămeşti, Hânţeşti, Rotunda, Basarabi, Budeni, Costişa, Dorneşti şi Frătăuţii Vechi, însumând 500 de gospodării.

Din cauza înzăpezirii liniei de cale ferată Vereşti-Botoşani, un automotor (vagon cu 90 de locuri) de pe ruta Vereşti–Botoşani a fost readus în staţia Vereşti, iar cei 22 pasageri au fost preluaţi de un tren cu locomotivă şi au fost duşi la destinaţie.

Un număr de 20 de persoane dializate din judeţ au rămas internate în unităţile spitaliceşti; nu li s-a permis întoarcerea la domiciliu.

Prefectul a menţionat că nu au fost raportate decese din cauza hipotermiei, şi că au existat patru cazuri în care persoane, trei din Suceava şi una din Botoşani, au fost transportate la UPU a SJU Suceava. Pacienţii au fost aduşi cu ambulanţele şi consumaseră băuturi alcoolice.

Prefectul a spus că duminica dimineata, în jurul orei 3.30 s-a intervenit şi pentru deszăpezirea unei ambulanţe ce rămăsese blocată în localitatea Dumbrava.

El a arătat că pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică s-a intervenit şi pentru scoaterea unor maşini înzăpezite adăugând că unele persoane au pornit la drum spre diverse localităţi deşi erau informate că există riscul de a fi blocate.

“Având în vedere starea vremii şi în mod special faptul că viscoleşte, facem din nou apel şi recomandăm populaţiei să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar şi mai ales însoţiţi de copii. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul întreruperii circulaţiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care trebuie să fie dotaţi cu tot ceea ce este necesar în caz de inzăpezire”, a precizat Florin Sinescu.

 

Duminica la prânz erau închise circulatiei rutiere drumurile judeţene Vultureşti – Hârtop, Vereşti – Fântânele – Roşcani, Udeşti –Vereşti -Dumbrăveni, Suceava-Berchişeşti, Dărmăneşti-Calafindeşti-Negostina, Forăşti- Manolea, Zvoristea-Frătăuţii Noi, Braşca –Ilişeşti.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version