Ajutoarele UE neridicate vor fi distribuite persoanelor aflate pe lista suplimentara (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

ion lungu 1

         O treime dintre sucevenii beneficiari ai ajutoarelor alimentare acordate de Uniunea Europeană nu s-au prezentat pentru a le prelua, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu. El a spus într-o conferinţă de presă că a constatat un paradox, că foarte multe persoane dintre cele care se încadrează pentru a beneficia de astfel de ajutoare alimentare nu şi le ridică, iar la Primărie vin multe alte persoane care sunt la limită pentru a se încadra în cerinţele stabilite de UE şi care solicită astfel de ajutoare şi nu li se pot oferi. Primarul a arătat că din cei 5.817 de beneficiari înscrişi s-au prezentat pentru a prelua ajutoarele alimentare un număr de 3.866 persoane şi a arătat că ajutoarele neridicate urmează să fie distribuite persoanelor aflate pe lista suplimentară.

Edilul-şef al Sucevei a explicat că numărul beneficiarilor a fost stabilit în luna iulie, iar din iulie până la 1 noiembrie când a început distribuirea ajutoarelor alimentare, au mai fost identificate 1.344 de persoane ce pot beneficia de astfel de ajutoare. Beneficiarii ajutoarelor alimentare ce provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate primesc în 2012 câte 14 kilograme de făină de grâu, 4 kilograme de mălai, 6 kilograme de orez, 0,8 kilograme de paste făinoase, 0,5 kilograme de biscuiţi, 3 kilograme de zahăr, 1,56 kilograme de mazăre, un kilogram de  fasole, 6 litru de ulei,  0,8 kilograme de bulion şi 1,6 kilograme de roşii în bulion.

Lungu a spus că până în prezent a lipsit uleiul ce ar fi trebuit să fie distribuit şi că a ajuns aproximativ jumătate din cantitatea de făină de grâu, acestea urmând să fie date beneficiarilor imediat ce vor fi aduse în depozitele Primăriei.


Intră acum și în grupul de