Politistele din judetul Suceava au intrat sub tirul intrebarilor psihologilor si sociologilor


Intră acum și în grupul de

Angajatele din aparatul IPJ Suceava au intrat de luni dimineaţă sub tirul întrebărilor specialiştilor trimişi de la Bucuresti. Este vorba despre aproximativ 200 de poliţiste din judeţ care sunt chestionate cu privire la eventuale acte de hărţuire sexuală ori discriminare la locul de muncă. Potrivit detelor obţinute de la purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Ionuţ Epureanu, pentru început vor fi luate în vizor subunităţile din teritoriu pentru ca la final echipa de control să se oprească la sediul judeţean.

Acţiunea se desfăşoară la nivel naţional, după scandalul sexual de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, unde o tânără agent şi-a înjunghiat şeful. Gestul acesteia ar fi venit potrivit afirmaţiilor femeii, după ce superiorul ar fi violat-o în repetate rânduri şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale şi cu alte persoane cu funcţii din poliţie. “Totul se derulează sub coordonarea conducerii IGPR, din ordinul ministrului Afacerilor Interne, echipa sosită la Suceava fiind alcătuită din psihologi, sociologi şi reprezentanţi ai structurilor de resurse umane şi control intern discuţiile cu poliţistele purtându-se pe baza unui ghid elaborat de specialişti în domeniu” ne-a declarat Ionuţ Epureanu.

În cadrul IPJ Suceava îşi desfăşoară activitatea aproximativ 200 de angajate din care 40 sunt ofiţeri de poliţie, 120 agenţi de poliţie iar restul fac parte din structura administrativă.

politiste


Intră acum și în grupul de