Aproape 300 de straini au cerut azil, anul trecut


Intră acum și în grupul de

276 de cereri de azil au fost procesate pe parcursul anului trecut de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei rădăuţene, în 2012, trei cereri de azil au fost soluţionate în procedura Dublin, prin respingerea accesului la procedura de azil din România, în nouă dosare s-a hotărât încetarea statutului de refugiat, iar într-un caz reanalizat a fost menţinută forma de protecţie acordată anterior.

Sursa citată menţionează că un număr de 21 de solicitanţi au obţinut o formă de protecţie în etapa administrativă, iar în etapa judecătorescă, aceiaşi solicitanţi au obţinut o formă de protecţie prin decizii definitive şi irevocabile pronunţate de Tribunalul Suceava. Astfel, în prezent, pentru persoanele care au dobândit o formă de protecţie, se derulează programe de integrare în societatea românească.

centru radauti

Totodată, în comunicat se menţionează că de cazare în spaţiile special amenajate în cadrul centrului au beneficiat 278 solicitanţi de azil, iar 222 au beneficiat de ajutoare materiale. Majoritatea solicitanţilor de azil sunt proveniţi din state asiatice precum Pakistan (19,42%) şi Afganistan (16,18%) şi din statele din nordul Africii, precum Algeria (16,18%), Maroc (13,16%) şi Tunisia (7,55%).

Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi are o capacitate de cazare de o sută de locuri.


Intră acum și în grupul de