Amenzile neplatite de suceveni s-ar putea transforma in zile de munca in folosul comunitatii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Amenzile neachitate pe care administraţiile locale le au de încasat sunt foarte mari, a declarat, miercuri, primarul municipiului reşedinţă de jueţ, Ion Lungu, care a exemplificat cu situaţia Sucevei, unde Primăria are de recuperat 10,3 milioane de lei din amenzi şi că procedurile sunt greoaie.

Edilul-şef al Sucevei a spus, într-o conferinţă de presă, că în multe cazuri amenzile sunt mici şi costurile pentru recuperare lor pot deveni mai mari. El consideră că, în anumite situaţii, când se constată imposibilitatea persoanei amendate să achite amenda, aceasta să fie transformată în zile de muncă în folosul comunităţii prin hotărâre a Consilliului local şi nu doar a instanţei.

Primarul a spus că a discutat despre această situaţia cu senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, care urmează să elaboreze un proiect de lege în acest sens. Donţu a confirmat că lucrează la o iniţiativă legislativă în acest sens, dar că până la depunerea acesteia mai are de finalizat trei alte propuneri legislative, cum ar fi o reglementare privind înfiinţarea parcurilor industriale.


Intră acum și în grupul de