Afla ce surpriza ii pregateste sotia lui Alexandru Baișanu. Vineri se stie rezultatul!


Intră acum și în grupul de

Noul sef al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava urmează să fie desemnat în urma concursului care se va încheia vineri la CNAS. Pentru această funcție, candidează, surprinzător, Adela Băișanu, medic stomatolog, soția preşedintelui PNL Suceava, Alexandru Ștefan Bășanu care este şi deputat. Al doilea candidat este medicul generalist Ciprian Văcăreanu, manager regional de vânzări la o firmă de medicamente.

Examenul este unul la nivel naţional, organizat pentru ocuparea posturilor de conducere vacante din casele judeţene de asigurări, programat a se desfăşura în perioada 23-25 ianuarie 2013, la sediul CNAS. Prima zi a concursului a constat într-o probă scrisă ce s-a desfăşurat începând cu ora 10.00, urmând ca cea de-a doua probă, interviul, să fie susţinută vineri, 25 ianuarie 2013, tot de la ora 10.00.

alexandru si adela baisanu

Despre Adela Băișanu nu există până acum informații referitor la activitatea manageriala sau la acţiunile pe care le-ar fi intreprins în domeniul managementului sanitar sau al asigurărilor de sănătate. Surse din PNL Suceava susţin ca Adela Băișanu are prima șansă în obținerea postului, în condițiile in care ministrul Sănătății este colegul de partid al soțului, Eugen Nicolăescu.

La acest concurs au fost acceptate persoanele cu „capacitate de exerciţiu deplină”, apte din punct de vedere medical, care nu au condamnări la activ pentru infracţiuni contra umanităţii şi nici sancţiuni pentru încălcarea dispoziţiilor legale în domeniul fiscal, au cetăţenie română şi domiciliul în România. De asemenea, candidaţii  trebuiau să îndeplinească şi condiţiile de studii şi vechime potrivit cerinţelor postului, şi anume studii superioare de lungă durată, pregătire managerială în domeniul de activitate sau în sistemul de sănătate, vechime în specialitate de minimum 5 ani, precum şi activitate desfăşurată în management de minimum 3 ani.


Intră acum și în grupul de