Vezi cati salariati ai Termica Suceava vor fi disponibilizati (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

bani

Edilul-şef al municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că administraţia locală analizează procedura de transfer a activităţii de producere a energiei termice de la  Termica SA la noua centrală de cogenerare construită de firma Adrem Invest şi care va asigura, începând cu iarna 2013-2013, încălzirea în regim centralizat. Primarul Sucevei a arătat că preţul gigacaloriei va rămâne la fel pentru populaţie, de aproximativ 200 de lei, dar că municipalitatea nu va fi nevoită să mai asigure subvenţionarea producerii acesteia. Potrivit lui Lungu, programul de restructurare propus de AGA din Termica SA prevede disponibilizarea a 330 de angajaţi din cei 569 de salariaţi existenţi, persoanele disponibilizate urmând să beneficieze de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă.

El a arătat că firma Adrem Invest va prelua şi concesiunea pentru distribuţia agentului termic şi că, în aceste condiţii, o parte din salariaţii Termica ce lucrează în acest sector vor fi preluaţi de această firmă. Lungu şi-a exprimat încrederea că Adrem Invest va veni cu o nouă gândire în domeniul distribuţiei energiei termice, cu încheierea de contracte cu beneficiarii finali, astfel încât să fie evitate situaţiile din prezent când se constată întârzieri foarte mari la plata încălzirii, datoriile populaţiei fiind de peste 20 de milioane de lei.

Primarul a mai declarat că Termica SA Suceava va intra, cel mai probabil, în conservare, urmând ca în cazul în care vor exista firme interesate să preia firme pentru activitatea de producere a energiei electrice, aceasta să fie privatizată. Noua centrală termică de cogenerare ar fi trebuit inaugurată în mai 2013, dar primarul a apreciat că aceasta va fi funcţională în toamna acestui an. Centrala va furniza 270.000 de gigacalorii anual, iar preţul de livrare stabilit conform contractului va fi de 116 lei/Gcal, fără TVA. La acest preţ, consumatorul va mai achita 90 de lei/Gcal pentru transportul agentului termic.


Intră acum și în grupul de