25 de studenti ai USV fac parte din “Grupul de suport pentru managementul stresului în sesiune”


Intră acum și în grupul de

25 de  studenţi ai Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava erau înscrişi, vineri la prânz, în Grupul de suport pentru managementul stresului în sesiune, a declarat pentru NewsBucovina.ro, conf. univ.dr. Carmen Cornelia Balan, directorul Centrului de Orientare şi Consiliere în Carieră (CCOC) şi  iniţiator al acestui grup. Potrivit sursei citate, în urma acestor înscrieri, care se finalizează vineri, 8 februarie, activităţile se vor desfăşura în cadrul a două grupe.

Studenti

Iniţiativa creării Grupului de suport pentru managementul stresului în sesiune vine în întâmpinarea nevoilor studenţilor identificate în cadrul şedinţelor de consiliere individuală. Astfel, tinerii vor avea ocazia să înveţe cum să îşi controleze emoţiile dinaintea examenelor, dar şi timpul acordat pentru activitatea de învăţare.

În cadrul întâlnirilor, participanţii vor avea ocazia să reflecteze asupra propriilor emoţii şi obiceiuri de reglare emoţională, să identifice şi să conştientizeze propriile vulnerabilităţi la stres şi, evident, să cunoască şi să-şi însuşească un set de tehnici de gestionare adaptativă a stresului, în general, şi a stresului în situaţie de examen, în special.


Intră acum și în grupul de